VROOMSHOOP – ARBO Rotterdam/FAST heeft de zesde overwinning van de competitie geboekt. In Vroomshoop zette de ploeg van trainer Ivo Martinovic de eind 2021 ingezette lijn door en schoof het thuisploeg Eurospeed met 2-3 aan de kant. De setstanden in sporthal Het Punt waren 21-25, 26-28, 25-23, 28-26 en 9-15.

Na twee goede wedstrijden tegen VC Sneek en Team22 waarin ARBO Rotterdam slechts beloond werd met één gewonnen set, wist het dat er tegen nummer elf Eurosped meer te halen moest zijn. Met een hoge servicedruk en een sterke aanval toog de ploeg vastbesloten op de eerste setwinst af. Omdat Eurosped tegen het einde op gang kwam werd het kwaliteitsverschil niet in punten uitgedrukt. Eurosped zette de progressie voort, maar voorkwam niet dat ARBO Rotterdam/FAST via 26-28 op 0-2 kwam.

Het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis hield in de gelijk opgaande derde set tot het einde toe zicht op een 0-3 overwinning. Toch maakte Eurosped de strijd weer spannend. De gewonnen set gaf de thuisploeg vleugels. Bij 23-18 had Eurosped de vierde set binnen handbereik. Met een ijzersterke servicebeurt gooide Liselotte Spoormakers de strijd weer open. FAST kwam zelfs op matchpoint, maar twee persoonlijke fouten bezorgden Eurosped een wedstrijdpunt.
Getergd stelde het team van trainer Martinovic in de beslissende vijfde set orde op zaken. ARBO Rotterdam/FAST toonde weer het spel uit de eerste set en wees de tegenstander resoluut terug. Met 9-15 pakte het de twee punten.
Door de vijfde overwinning in een vijfsetter komt de ploeg op veertien punten uit evenveel wedstrijden. ARBO Rotterdam bezet nog steeds de negende plaats.

Trainer Ivo Martinovic was overwegend tevreden over het uitstapje naar Vroomshoop. “Zeker het spel in de eerste en vijfde set was prima”, vertelde hij, “En we straalden weer plezier en werklust uit.” De tussenliggende sets toonden aan dat er ondanks de vormstijging van de laatste maand nog altijd progressie mogelijk blijft.
ARBO Rotterdam/FAST speelt zaterdag de uitwedstrijd tegen Djopzz Regio Zwolle Volleybal. Het treffen met de huidige nummer vier betekent het weerzien met oud-speelster Lara Hendricks. Ook in Zwolle kan ARBO Rotterdam/FAST onbevangen spelen. De wedstrijd is weer via livestream te bewonderen.
De midweekse thuiswedstrijd tegen Booleans/VV Utrecht is wegens Coronabesmettingen bij Utrecht tot nadere datum uitgesteld.