Strijdend HVC’10 pakt punt tegen koploper

HVC’10 blijft een uiterst curieus clubje. Zo zijn ze wekenlang nergens, zo spelen ze bijna koploper  UVS naar een nederlaag. Dat het uiteindelijk 2-2 bleef, was slechts te danken aan twee personen. De belangrijkste factor daarbij was scheidsrechter Collin Bosschieter, die na een kwartier in de tweede helft  de thuisclub geen strafschop gaf, toen William van Vliet met twee vuisten een kogel van Jeffrey van den Bos van de doellijn haalde. Er was maar één straf mogelijk: strafschop en rood voor Van Vliet. Ja, hij was niet klem, dat wel.,,  Het wordt bovendien een beetje kinderachtig als een protesterende speler (Van den Bos)  geel krijgt en HVC’10 slechts een corner.  Zelfs de verdediger van UVS gaf na afloop toe, dat hij geveinsd had  met “een bal op zijn neus”. Op Voetbal TV kan Bosschieter zijn ongelijk terugzien.

Pingel
Dat was nog niet heel erg,  om de bal na een 2-1 voorsprong  voor de thuisclub de bal wel op de stip te leggen, toen een van dichtbij hard ingeschoten bal de hand van Glenn Boon beroerde. Op of binnen de zestien was ook nog maar de vraag. Bij de nieuwe protesten raakte Leroy Smits (aanvoerder) de scheids heel even aan, wat weer een dure gele kaart bleek. Smits maakte tien minuten voor tijd wel een forse overtreding die terecht geel opleverde en hij mocht dus toekijken hoe zijn ploeg met bloed, zweet en tranen de gelijke stand verdedigde. Want  Tomas Tavilla schoot de strafschop recht door het midden, terwijl Vincent Madern naar een hoek dook. (2-2)

Sterke doelman
De tweede persoon die een stempel drukte op de uitslag was UVS-doelman Niels van den Burg (ex- Quick Boys) die zeker drie  mogelijke doelpunten voorkwam met flitsende reacties op felle schuivers (Skutskyy, Van Ooijen, Bouwhuis). Overigens mocht ook HVC’10 zelf niet mopperen, want in  ‘the dyings seconds’ van de eerste helft maakte Mitchell Bouwhuis met een schot in de kruising de eigenlijk niet verwachte gelijkmaker op. Na afloop verklaarde arbiter doodleuk dat de tijd op dat moment ‘eigenlijk al verstreken was.”  Dus was de pijn aan twee kanten voelbaar.

Volop inzet
Trainer Piet Boon die het aangedurfd had zijn in potentie beste speler (Jorno Reurink) disciplinair te schorsen  keek na afloop  toch met voldoening terug op het vertoonde spel. “Hier kunnen we echt verder mee. Natuurlijk was het een strafschop. Maar ja, ….we kregen hem niet.  In tegenstelling tot de vorige wedstrijden hebben we nu wel onze tanden laten zien. De invallers hebben het goed gedaan. Volop inzet getoond.” In zes wedstrijden had UVS slechts twee doelpunten tegen gekregen en dat aantal werd nu verdubbeld.

Tegen 10 man
UVS was de zoveelste ploeg die niet wist hoe ze tegen tien man moesten opereren. Het zocht wel de aanval, maar de Hoekse counters via Sil van Ooijen (maker van de 2-1 na een gave pass van Slutskyy)  en Dave Kram waren eigenlijk gevaarlijker dan de aanvallen van de Leidenaren. Het werd op die manier best een aantrekkelijke wedstrijd, waarbij het door de gemeente Rotterdam met zand bestrooide hoofdveld en de recht over het veld staande harde zeewind spelbrekers bleken. Met 2-2 kreeg HVC’10 te weinig, maar het herstelde wel het danig aangetaste zelfvertrouwen na de zeperds van de afgelopen weken

Opstelling HVC’10
Madern, J. van den Bos, Boon,  K. van den Bos,  Storm. Smits, Voskamp, Bouwhuis (70 Kram),  Slutskyy, Van Ooijen, Sterrenberg, (80 Badr ben Mohammed)
Geel HVC’10:  J.v.d.Bos, Sterrenberg, Boon
Rood: (2 x geel Smits)


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl