Stroeve start voor Koeman bij Oranje

AMSTERDAM – Het Nederlands elftal was toe aan een nieuwe start. Met Koeman als nieuwe trainer en een flink aantal nieuwe spelers was de hoop groot op een verfrissende nieuwe wind. In het duel tegen Engeland was echter veel terug te zien van het spelletje dat Oranje speelde onder de andere bondscoaches. Wellicht heeft Ronald Koeman iets langer de tijd nodig om zijn systeem erin te slijpen bij dit Nederlands elftal.

Ronald Koeman stuurde een debutant het veld op. Hans Hateboer, speler van Atalanta Bergamo, stond voor het eerst in een Oranje shirt op het veld en speelde zeer verdienstelijk. Verder begon de kersverse bondscoach in een 5-2-3 opstelling met Bas Dost in de spits. Gebrek aan creativiteit in het aanvalsspel zorgde er echter voor dat de spits weinig aanvoer kreeg en daardoor geen echte kansen kon creëren. Ook Engeland stelde daar weinig tegenover. De Britten speelden met iets meer snelheid dan het Nederlands elftal, maar veel kansen leverde dit niet op.

Ook in het tweede helft lukte er niet veel aan Oranje zijde. De ploeg probeerde wel de aanval te zoeken, maar dit lukte slechts sporadisch. De wedstrijd leek uit te rollen in een bloedeloos gelijkspel, maar dit was gerekend buiten Lingard. De aanvaller van Manchester United kreeg de bal gelukkig voor de voeten en schoot het enige doelpunt van de wedstrijd binnen. Na deze tegenslag kwam Oranje iets beter in het spel, maar echt gevaarlijk kon de ploeg van Koeman niet meer worden. Daardoor ging het allerminst sterke Engeland er met een ietwat onterechte overwinning vandoor.

Maandagavond staat de tweede interland onder leiding van Ronald Koeman op het programma. Dan komt Oranje uit tegen Europees kampioen Portugal.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl