Succesvolle start StreetruleZ Schiedam

Schiedam – Maandag 3 september was het weer zover: De hervatting van het project StreetruleZ op de pleintjes in Schiedam, na zes weken zomervakantie. Streetrulez biedt jongeren in Schiedam de kans om een opleiding tot sportcoach te volgen. Dit traject begint bij hun eigen pleintje; hier ontmoeten zij de huidige sportcoaches tijdens verschillende sportactiviteiten om vanuit deze startpositie een opleiding tot sportcoach te kunnen gaan volgen. Anderzijds biedt StreetruleZ de jeugd in Schiedam een sportieve en zinvolle vrijetijdsbesteding.

In ruil voor de opleiding tot sportcoach zetten de sportcoaches, nadat ze het diploma hebben behaald, zich 200 uur per jaar in als vrijwilliger bij sportactiviteiten binnen Gemeente Schiedam. Dankzij deze opleiding kunnen zij nóg professioneler te werk gaan op de verschillende buurtsportlocaties in Schiedam; de Krajicek Playgrounds, de Cruyff Courts en Schoolplein 14.

Michael Marinus, Maatschappelijk Manager van Sparta Rotterdam, is verheugd met het feit dat de sportactiviteiten na een mooie zomer weer zijn gestart: “Je ziet dat de jongeren in Schiedam behoefte hebben aan structureel sportaanbod. Daarnaast wordt er getracht met kwalitatief goede sportcoaches, jongeren te inspireren en motiveren om ook de opleiding tot sportcoach te gaan doen; zodat zij later zélf de activiteiten kunnen begeleiden en meer verantwoordelijkheid leren dragen. Ook zoeken wij binnen ons netwerk naar mogelijkheden om de sportcoaches door te laten stromen naar de overige projecten van De Betrokken Spartaan of kansen te creëren bij onze maatschappelijke partners. Zo kan de Stichting de sportcoaches niet alleen via StreetruleZ, maar ook via andere wegen genoeg perspectief bieden om zichzelf te ontwikkelen in een professionele omgeving.”

Bron: StreetruleZ


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl