SVV (zo) maakt zich op voor kampioenschap: ‘Ook in tweede klasse doen wij mee’

De titel in de zondag derde klasse B kan SVV bijna niet meer ontgaan. De Schiedammers spelen in de Haagse regio en kunnen aanstaande zondag de titel al pakken. De voorsprong op de nummer 2, ODB, bedraagt 15 verliespunten. Bij puntenverlies van die ploeg en winst van SVV kan in Schiedam de vlag uit. Bij winst van beide ploegen zal SVV de resterende vijf wedstrijden nog een punt moeten pakken en ODB een doelpunt of 40 moeten goedmaken.

Net als afgelopen seizoen is SVV heer en meester. ”Het niveau in de derde klasse is iets beter als dat van vorig jaar in de vierde klasse maar ook niet veel hoger. Daarom is het ook zo belangrijk dat we direct door zouden promoveren”, zegt topscoorder Dick Tijdeman.

De spits is net als vorig jaar aan een goed jaar bezig. Er lijkt nog geen sleet op de 34-jarige Tijdeman, die eerder voor onder andere Leonidas, Haaglandia, Neptunus, OVV en DRL uitkwam, te zitten. Met 34 doelpunten scoort de aanvalsleider weer aan de lopende band. ”Ik ben inmiddels op leeftijd maar ik denk dat ik nog beter kan. Dit heeft vooral te maken of je niet in een spiraal van blessures komt.”

Het is een kwestie van tijd voordat SVV zich officieel tweedeklasser mag noemen. Of de Schiedammers ook hierin direct zullen doorstomen naar de eerste klasse weet Tijdeman niet. ”In de tweede klasse is het niveau toch wel wat hoger. Hier lopen een aantal leuke ploegen met kwaliteit. Toch gaan wij zeker direct weer bovenin mee doen dat weet ik zeker.”

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl