T20 cricket: Excelsior’20 eenvoudig langs Punjab

De cricketers van topklasser Excelsior’20 hebben vanavond in Rotterdam-Zuid eenvoudig de T20-wedstrijd tegen Punjab gewonnen. Daarmee heeft de ploeg van captain Tom Heggelman zich geplaatst voor de kwartfinale van de ‘vrijdagavondcompetitie’ waarin wedstrijden van 2 x 20 overs worden gespeeld.

Voor het schamele totaal van 88 runs zat de Rotterdamse ploeg die als eerste ging batten, al weer aan de kant. Het kostte Excelsior’20 twee wickets om de winst binnen te halen.

Punjab-batsman nummer twee Stephan Mybergh, die vorig weekeinde in de hoofdklasse tegen Hermes DVS de titelkansen van de Schiedammers aan gort sloeg, was met 39 runs de meest productieve Rotterdammer. Na hem kwam alleen nog Chihuni met 17 runs voor Punjab in de dubbele cijfers. De meeste wickets werden namens Excelsior’20 genomen door Heggelman (3 voor 11 in 2 overs), Bhatti (2 voor 10 in 2 overs) en Arun (2 voor 2 in 2 overs).

Speler-coach Brenton Partchment – nogal eens door kritische Excelsior’20-aanhangers verguisd vanwege zijn tegenvallende prestaties met het bat – was topscorer voor zijn ploeg met 33 runs. Hij bleef not out en had in de eerste inning al heel vlot het wickets van Punjabs openingsbatsman Kaushal opgeëist. Kaushal was niet verder gekomen dan 4 runs.

Overigens is Parchment vooral als coach en fielder/bowler – vaak nagenoeg onzichtbaar – van ongekende klasse. Hij brengt sublieme vangballen op zijn naam, boekt als bowler op de juiste momenten succes en mag met een gerust hart het tactisch vernuft in de Schiedamse ploeg worden genoemd.

Niet alleen Parchment kwam tegen Punjab in de ‘dubbels’. Roel Verhagen, die Lorenzo Ingram (11 runs; gevangen) afloste, bleef met 29 runs not out. Excelsior’20 sloot de scoringsboeken met de eindstand  90 voor 2.

Zondag speelt Excelsior’20 de belangrijke thuiswedstrijd tegen het Haagse HBS. Als die wedstrijd wordt gewonnen en de – andere concurrent – HCC verliest, dan mogen de Schiedammers zich met de titel in de topklasse landskampioen noemen.

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl