T20-cricketcompetitie  met Excelsior’20 vs Hermes-DVS

De loting van de Twenty/20 cupstrijd (duels van 2×20 overs) is verricht en tot Schiedamse vreugde zitten Excelsior’20 en Hermes-DVS bij elkaar in één van de 4 poules. Omdat dit jaar uit 5 categorieën werd geput en niet werd uitgegaan van regio-indeling was de Schiedamse paring des te opvallend. Daarnaast zijn ook VRA, Quick Haag en Ghausia in de poule geloot. Excelsior’20 en VRA zijn topklassers en de andere drie clubs komen uit in de hoofdklasse.

Door: Ton de Leede

Er gaat op zaterdagen gespeeld worden, om 15.30 uur en de eerste speeldatum is 11 juli. De finaledag is op 29 augustus. Wie thuis speelt moet nog uitgekristalliseerd worden Regioclubs mogen eventueel na onderling overleg kiezen voor de vrijdagavond. ,,Ik vind de zaterdag een goed plan,” stelt Excelsior’20-captain vast, maar de vrijdagavond geeft vaak een apart sfeertje met de nodige toeschouwers.”

De titelhouder is volgens Tom Heggelman volop in training voor het komende seizoen. Rens van Troost komt in april terug van een trainingsstage bij de Zuid-Afrikaanse crickettopper Gary Kirsten. Waar Roel Verhagen na zo’n zelfde stage duidelijk was gegroeid lijkt ook zijn ploeggenoot vooral op bowlend gebied flinke stappen te maken. Excelsior’20 zal zo goed als onveranderd de strijd aangaan met clubs die flink hebben geïnvesteerd. ,,Er hebben zich bij ons,” aldus de onvolprezen aanvoerder, ,,meerdere spelers gemeld. Die hebben allemaal wensen en haken al gauw af als ze gewoon contributie moeten betalen. Sohail Bhatti, de topperkiller met de bal, is nog niet helemaal zeker. Dat weten we pas op 14 februari.”

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl