Tafeltennis: Li Jie onzeker voor interland Oranje, Eerland ook niet topfit

SCHIEDAM  – De Nederlandse tafeltennisdames beginnen vanavond mogelijk gehavend aan het treffen bij Scyedam tegen Griekenland.

Kopvrouwe Li Jie is niet geheel fit en beslist pas later of zij mee zal doen. De Schiedamse Britt Eerland was de afgelopen dagen ook niet helemaal fit, maar speelt wel. ,,Het wordt een zware wedstrijd waarin we hard moeten werken voor de punten,” blikt Eerland kort vooruit. ,,De punten zijn hard nodig, minimaal twee om uiteindelijk als tweede in de kwalificatiepoule te eindigen. Dan maken we nog kans om deel te nemen aan categorie 1 van het EK. Bij verlies blijft categorie 3 over.” Wel is de Schiedamse vol vertrouwen. ,,Het wordt moeilijker als Jie niet meedoet, maar we gaan ons best doen. We hebben wel kwaliteiten en het thuisvoordeel. We gaan volle bak vanavond.”

De interland tegen Griekenland begint om 20.00 uur bij ttv Scyedam.

Tromer

Ook Schiedammer, en Nederlands kampioen, Laurens Tromer komt deze avond in actie. Met Oranje werkt hij een interland af in Engeland in het kader van de EK kwalificatie. Alleen is Nederland na drie duels nog puntloos en zal Oranje veroordeeld zijn tot deelname aan de Challenge Division van het EK.

 

 

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie