Tafeltennisster Britt Eerland definitief naar Olympische Spelen

SCHIEDAM – Sportkoepel NOC*NSF heeft de Schiedamse tafeltennisster Britt Eerland vrijdag ‘groen licht’ gegeven voor de definitieve deelname aan de Olympische Spelen komende zomer.


De huidige nummer 28 van de ITTF wereldranglijst reageerde op haar eigen website uitgelaten op de uitverkiezing. “Zeker de afgelopen tijd was het stressvol. De stress begon al paar weken voor het OKT (Olympisch Kwalificatie Toernooi). Je wilt daar presteren, maar deels moet je daar presteren. Want als je niet presteert, dan is er geen Olympische Spelen. Drie weken in een bubbel gezeten, waar elke dag de stress opbouwt en dan bij het laatste toernooi, daar moet je staan en ik deed dat. Ik stond daar, ik vocht en ik won. Ik was en ben zo trots op mijzelf. Het meest moeilijkste toernooi gewonnen.”

Bij terugkomst na het Olympisch kwalificatietoernooi volgde nog een gesprek met de sportkoepel. “Door aanpassing van het WTT systeem was er toch een concurrent boven mij geglipt. Dan wordt de vraag is dit goed genoeg? Dat geloof heb ik altijd wel gehad, want ik heb meerdere keren bewezen dat ik goed genoeg ben, ook voor een Olympische Spelen,” blikt de Schiedamse terug. “En dan uiteindelijk 3/4 weken na het OKT eindelijk het officiële antwoord binnen.  Nederland stuurt mij naar de Olympische Spelen en daar kan ik laten zien wie ik ben.”

De 27-jarige speelster lijkt ook klaar voor het ultieme sportmoment na de winst in het OKT afgelopen maart. De vorm was daarvoor al dik in orde getuige haar winst eind 2020 in de Champions League met haar Duitse club TTC Berlin en haar zilveren medaille bij de Europese Top 16 in Zwitserland afgelopen februari.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl