Teleurstellend resultaat voor Feyenoord tegen Young Boys

Rotterdam – Feyenoord is er ook met Dick Advocaat niet in geslaagd om Europees te overtuigen. Tegen Young Boys speelden de Rotterdammers redelijk, maar sprankelde het nooit. Een 1-1 gelijkspel was dan ook een resultaat dat het spelbeeld goed weergaf.

In de eerste helft was Feyenoord wel de betere ploeg. Sinisterra kreeg de openingskans van het duel, maar zijn inzet ging via een Zwitsers been naast. Niet veel later scoorde Feyenoord toch de openingstreffer. Uitblinker Haps leek de bal te ver voor zich uit te spelen, maar profiteerde van een uitgestoken Zwitsers been. De daaropvolgende penalty werd uitstekend binnengeschoten door Steven Berghuis. In de slotfase leek Young Boys gelijk te maken, maar een grote kans hierop werd verprutst door de Zwitsers.

Aan het begin van de tweede helft was Feyenoord het totaal kwijt. De bal werd niet langer dan vijf seconden vast gehouden. Dit leverde bijna tot een doelpunt voor Young Boys, maar de lat voorkwam een eigen doelpunt van Ié. Toch leken de Rotterdammers de controle langzaam maar zeker terug te krijgen, maar kregen later de deksel op de neus. Een uitbraak van Young Boys werd succesvol omdat Ié tijdens een sprintduel geblesseerd raakte. De rebound die volgde was raak: 1-1.

In de slotfase die volgde leek het duel ontbrandt. Beide ploegen kregen een aantal grote kansen. Kökcü kreeg de grootste voor Feyenoord, maar de inzet van de ongelukkig spelende middenvelder ging over. Young Boys was vooral gevaarlijk uit de counter. In de extra tijd leek de thuisploeg alsnog de winnende te maken, maar Jörgensen kon een perfecte voorzet van Berghuis niet genoeg richting geven. In de laatste seconde kwam Feyenoord toch nog goed weg, nadat Young Boys wederom niet goed om ging met een grote kans.

Foto: Mischa Keemink

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl