Thomas Verhaar langer bij Excelsior

Excelsior Rotterdam heeft de nog lopende overeenkomst met Thomas Verhaar opengebroken. Het contract van onze assistent-trainer loopt nu tot 2026. De 35-jarige Rotterdammer is sinds anderhalf jaar actief binnen de technische staf van Excelsior en dat bevalt van beide kanten zo goed dat zijn contract nu dus met twee seizoenen is verlengd.

Technisch manager Niels van Duinen: ,,Thomas kent onze club als speler en als trainer en begrijpt daardoor heel goed wat wij willen en verwachten. Dat gecombineerd met zijn ambities en het plaatje dat wij voor de toekomst voor ogen hebben, zijn we zeer content dat we Thomas langer aan ons hebben kunnen binden. Wij zijn heel tevreden en hij heeft het naar zijn zin, dus we waren er snel uit. Hij wil zich de komende jaren binnen Excelsior verder ontwikkelen en zal zorgdragen voor de cultuur die wij binnen de club willen waarborgen. Thomas is veel op individuele basis met spelers bezig en speelt een cruciale rol in het groepsproces. Ook gaat hij zich meer en meer bezighouden bij het begeleiden van jeugdspelers richting het eerste elftal.’’

Trainerscarrière

,,Ik heb het ontzettend naar mijn zin in deze functie bij Excelsior Rotterdam’’, stelt Thomas Verhaar. ,,Toen ik zelf voetbalde wist ik al dat ik daarna een carrière als trainer wilde gaan opbouwen. Ik had niet verwacht dat ik zo snel al bij een BVO zo’n mooie functie zou hebben. Het voelt niet als werken. Training geven en proberen een bijdrage te leveren aan een zo goed mogelijke teamprestatie. Ik stop daar veel energie in, maar vind het vooral hartstikke leuk om te doen.’’

Betrokken

Thomas Verhaar kwam als speler uit voor Sparta Rotterdam, Ajax Cape Town en Excelsior Rotterdam. In zijn laatste seizoen als speler van de Kralingers vroeg hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen hem of hij het seizoen erna onderdeel wilde worden van zijn staf. ,,Hoe dat precies zou uitpakken wist ik op dat moment niet, maar Marinus wilde graag dat ik erbij zou blijven. We zijn gaan praten en ik begon met drie dagen in de week. Dat is geleidelijk aan uitgebouwd en inmiddels ben ik fulltime betrokken.’’

Ideale plek

,,Ik kan nu wel zeggen dat het de juiste keuze is geweest om dit te gaan doen. Het is superuitdagend en ik leer ontzettend veel. Excelsior is als club een pad ingeslagen waarbij het ontwikkelen van mensen centraal staat. Niet alleen spelers, maar ook trainers en alle andere medewerkers. Daarom is Excelsior voor mij de ideale plek om het trainersvak te leren en een bijdrage te leveren aan wat we met elkaar willen bereiken. Het is mooi dat zich dat nu afspeelt op het hoogste niveau van Nederland. Dat willen we met elkaar natuurlijk vasthouden en daar werken we elke dag keihard aan.’’

Hard werken

Het is hard werken, stelt hij. En anders dan toen hij nog speler was: ,,Fysiek is dit minder zwaar dan voetballen, maar het zijn lange dagen en drukke weken. Als speler ben je niet bezig met het voorbereiden en nabespreken van elke training en wedstrijd. Je bent er daarom veel meer tijd kwijt dan als voetballer, maar dat stoort me niet. Zoals gezegd zie ik dit niet als werk. We werken als staf ook prettig met elkaar samen. We hebben ook weleens stevige discussies, maar dat hoort er nu eenmaal ook bij.’’

Ambitieus

Verhaar volgt naast zijn werkzaamheden bij Excelsior de trainerscursus UEFA-A. Die hoopt hij in mei met succes af te sluiten. De komende drie seizoenen wil hij zich bij Excelsior verder ontwikkelen in het trainersvak. Hij is ambitieus, maar weet nog niet waar die ambities hem gaan brengen: ,,Ik moet nog veel leren en zorgen dat ik heel goed word in dit vak. Ik weet in elk geval dat dit is wat ik wil en juist daarom wil ik mij bij Excelsior verder gaan ontwikkelen.’’

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl