Tim Banen Judoka van het Jaar

Schiedam – Tijdens het jaarlijkse Zomertoernooi heeft Sportinstituut Schiedam de “Judoka van het Jaar” bekend gemaakt. Dit jaar is de keuze gevallen op Tim Banen. Tim is 18 jaar en komt uit in de klasse -60 kg. Hij doet al van jongs af aan mee aan wedstrijden en niet zonder succes. De overstap naar de categorie -21 jaar is echter voor de meeste judoka’s moeilijk.

Tim heeft zich de laatste 1,5 jaar juist enorm ontwikkeld. Hij heeft zich genesteld in de nationale top -21 jaar en de subtop bij de senioren. Daarnaast is zijn mentaliteit een voorbeeld voor velen.

De prijzenkast van Tim is dit seizoen flink gegroeid. Zijn belangrijkste prestaties waren: 3e plaats op het Nederlands Kampioenschap -21 jaar, kampioen van Zuid-Holland -21 jaar, kampioen van Zuid-Holland +18 jaar, 5e plaats op het Nationaal Kwalificatie Toernooi, 5e plaats op het Nederlands Kampioenschap senioren, 5e plaats op het Dutch Open Espoir en een 3e plaats op het Internationaal toernooi Venray. Verder behaalde hij nog 4 eerste plaatsen, 3 tweede plaatsen en 2 derde plaatsen op de andere toernooien.

Naast de “Judoka van Het Jaar” wordt er ook jaarlijks een “Talent van het Jaar” gekozen bij Sportinstituut Schiedam. En die keuze is dit jaar gevallen op Chandra de Vos. Chandra is 11 jaar en doet sinds ze aan wedstrijden deelneemt altijd om de prijzen mee. Ze heeft een mooie techniek en toont veel inzet tijdens de trainingen en wedstrijden.

Dit seizoen wist ze bij 13 toernooien op het erepodium te komen, waaronder een 3e plaats op het Zuid-Hollands kampioenschap die haar tevens een NK-deelname opleverde.

Verder werden er nog een aantal judoka’s de judoka’s in het zonnetje gezet vanwege hun prestaties. Mark Roon kende weer een uitstekend seizoen. Hij werd kampioen van Zuid-Holland -21 jaar, 2e op het NK -21 jaar, 1e op het Nationaal Kwalificatie Toernooi, 3e op het NK senioren, 5e bij de Masters Bremen, 2e op het Dutch Open Espoir, 2e bij de Antwerp Open, 1e op het Internationaal toernooi Venray.

De belangrijkste prestaties van de andere judoka’s:

Ruby Banen – kampioen van Zuid-Holland -18 jaar, 7e op het NK -18 jaar, kampioen van Zuid-Holland -21 jaar en 2e op het NK teams -18 jaar.

Süheyl Uyar – 2e op het Zuid-Hollands kampioenschap -21 jaar, 1e op het Internationaal toernooi Venray, 2e bij de Antwerp Open.

Patricia van Hees – kampioen van Zuid-Holland -21 jaar, 5e op het Nationaal Kwalificatie Toernooi en 2e op het Zuid-Hollands kampioenschap +18 jaar.

Simon de Gier – kampioen van Zuid-Holland -18 jaar en 7e op de Masters Bremen.

Charona van Dorst – 3e van Zuid-Holland -21 jaar en 2e van Zuid-Holland +18 jaar.

Danny Gommel – 2e van Zuid-Holland -18 jaar.

Fabiënne van Dorst – 2e van Zuid-Holland -18 jaar.

Ralph Verhoev – 3e van Zuid-Holland -18 jaar.

Shakira Acan – 2e van Zuid-Holland – 15 jaar.

Danique Mak – 3e van Zuid-Holland -15 jaar.

 

 

 

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie