Toen na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de deze week overleden MVV ’27 vrijwilliger Arie de Jong de rode rook was opgetrokken begonnen beide ploegen in de regen aan de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut waren de spelers van DVO ’32 scherp in de duels. De verdediging stond goed opgesteld en er werd veelvuldig gebruik gemaakt van de snelheid van Robin den Breems en Floris Keizerwaard voorin. Het was echter MVV ’27 die voor het eerste echte gevaar zorgde. In de 6e minuut kwam de bal na een voorzet van Lourens van Rooijen voor de voeten van Michael Berrevoets, hij schoot van dichtbij over. Even later kreeg Bouke Schippers de kans om van dichtbij de score te openen, maar hij stuitte op keeper Mario Stark. In de tegenstoot kreeg Robin den Breems de kans om DVO ’32 op voorsprong te zetten, maar zijn poging ging over keeper Jari Boon heen tegen de lat. Kort daarna volgde een nieuwe poging en nu was het wel raak. 0-1. Vanaf dat moment gingen de mannen van trainer Marcel van Wieren beter spelen en ontstonden er meer kansen, maar dat leidde niet direct tot de gelijkmaker. Tot in de 45e minuut: Harm Voogt gaf een fraaie voorzet en Michael Berrevoets maakte met een geplaatst schot de op dat moment verdiende gelijkmaker.

In de tweede helft startte MVV ’27 duidelijk feller dan in de eerste helft, al was er nog steeds veel balverlies op het, mede door de vele regen, zware veld. MVV ’27 probeerde het wel maar de scherpte ontbrak, totdat in de 62e minuut wederom Michael Berrevoets de bal vanaf links en via een kluts voor zijn voeten kreeg en MVV ’27 op 2-1 voorsprong zette. Aan de andere kant hanteerde DVO ’32 steeds hetzelfde concept: de bal veroveren op het ingezakte middenveld en snel naar voren naar de snelle spitsen. In de 70e minuut dacht het publiek op de tribune dat de wedstrijd op slot werd gegooid, maar de lob van Lourens van Rooijen over de DVO ’32 keeper belande in het zijnet. 10 minuten voor tijd werden de beide centrale verdedigers van MVV ’27 gewisseld: Yennick Berrevoets had last van zijn lies en Bret Rhijnsburger had al een gele kaart en met de toenemende druk van DVO ’32 werd niet het risico genomen dat de wedstrijd met 10 man uitgespeeld zou moeten worden. Doordat MVV ’27 steeds verder achteruit ging spelen kwam er meer ruimte voor DVO ’32 en na een mooie pass over links kwam de bal bij Gert Jan van der Veen die Jari Boon van dichtbij wist te passeren. 2-2 met nog 6 minuten te spelen. Het leek op een verdient gelijkspel uit te draaien, totdat in de 90e minuut een schot van invaller Tim van der Hoeven van richting werd veranderd wat keeper Jari Boon kansloos liet. 2-3. En dat was ook de eindstand.

De verslaggever van WOS Sport meldde achteraf dat het voor de neutrale toeschouwer een vermakelijke wedstrijd was. Al zullen er daar niet veel van langs het veld in de regen hebben gestaan.

De uitstekend fluitende scheidsrechter Stephan van Seters gaf in totaal 4 gele kaarten: Bret Rhijnsburger en Bouke Schippers namens MVV ’27 en Stefan Dijkxhoorn en Tim van der Hoeven namens DVO ’32.

Opstelling: Jari Boon, Harm Voogt, Yennick Berrevoets (79. Stef van der Velden), Bret Rhijnsburger (79. Rick Zwaard), Ronald Arkesteijn, Jan de Baat, Cas van der Hoeven, Thijs de Vast, Lourens van Rooijen, Bouke Schippers (89. Joeri van Dongen) en Michael Berrevoets.

Door: Ben van Mil
Foto: Mischa Keemink