Tokyo: bokser Fontijn ‘klaar met topsportleven’

SCHIEDAM – Vrijdagochtend Nederlandse tijd 07.15 uur pakte bokser Nouchka Fontijn uit Schiedam voor de tweede maal op de Spelen een medaille. Weliswaar was de Britse Price in de halve finale tot 75 kilogram te sterk voor de Schiedame, maar zij sluit met een goed gevoel tegelijk haar loopbaan af. “Ik ben klaar met het topsportleven,” stelde zij tegenover Nu.nl in het Japanse Tokyo.

“Ik heb nu vooral zin in de rest van mijn leven,” gaf ze enthousiast aan, ondanks dat ze de teleurstelling van de nederlaag nog aan het verwerken was. “”Waarom ik toch stop? Boksen is niet zomaar een sport. Het is gewoon elke dag bikkelen.” Om daarna te realiseren:”Ik ben niet bang voor een zwart gat. Kom maar op met dat zwarte gat.”

Afsluiting

Fontijn had een duidelijke missie in Tokyo: goud. Maar ze komt nu thuis met brons. “Ik kwam hier voor goud. Over een tijdje zal ik blij naar deze bronzen plak kunnen kijken, maar zeker niet vandaag.” In haar loopbaan won ze nationale en Europese titels, ze won goud op de Europese Spelen in 2015, pakte zilver in Rio in 2016 en twee jaar terug was ze tweede op het WK.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl