Tom Dumoulin nieuwe teamgenoot van Jos van Emden

De Schiedamse wielrenner Jos van Emden, rijdend voor team Jumbo-Visma, krijgt komend seizoen gezelschap van de Nederlandse wielertopper Tom Dumoulin (28). De oud-winnaar van de Giro d’Italia 2017 heeft zijn contract bij Sunweb na acht jaar laten ontbinden en tekent naar verluidt voor drie jaar bij zijn nieuwe ploeg.

De voornaamste reden voor de overstap lijkt dat Dumoulin geen vertrouwen meer heeft in de teamleiding aldaar. “Er was altijd al interesse van andere teams, maar de faciliteiten waren hier altijd zo goed dat ik daar nooit op inging”, zegt Dumoulin maandag in een verklaring over zijn vertrek bij Sunweb. “Na het mislopen van de Tour leek het me, gezien de mooie aanbiedingen die ik heb gekregen, een goed moment voor een nieuwe stap.”

Naast Van Emden krijgt Dumoulin bij Jumbo-Visma te maken met twee andere sterke klimmers én klassementsrenners. De 32-jarige Steven Kruijswijk werd dit jaar derde in de Tour de France – waar Dumoulin al eens tweede was – en Primoz Roglic uit Slovenië. Hij werd dit jaar derde in de Giro d’Italia.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl