Ton Pattinama: “Ik dacht eerst aan een vervroegde 1-april grap”

“In de brand, uit de band, dat was het plan dat Ton Pattinama al aan het optuigen was om zijn club Deltasport met in het kielzog huisgenoot CION, middels een groot 7 x 7 toernooi enigszins financieel een steuntje in de rug te geven. De geleden schade, die afgelopen dinsdag door een dakbrand in de kantine van de Broekpolderbewoners, was ontstaan bleek enigszins mee te vallen en er werd alweer met een positieve blik naar de restauratieplannen gekeken.

Afgelopen donderdag ochtend ging er echter een dikke streep door de rekening. Rond een uur of 5:00 kregen de hulpdiensten een melding dat de kantine wederom in de brand stond en meer eer dan nathouden om te voorkomen dat de brand zou overslaan naar de tribune kon niet worden behaald.
Het karakteristieke houten clubhuis brandde dan ook totaal af.

Pattinama, kijkend naar het trieste stilleven, is ondanks de situatie even strijdbaar als altijd. “Dit is ongelooflijk. Ik werd vanochtend uit mijn bed gebeld en dacht dat iemand een vervroegde 1-april grap wilde uithalen maar toen ik hier aankwam was daar helaas absoluut geen sprake van.” aldus de ex-prof.

“We moeten nu snel een plan van aanpak maken. Samen met CION en de gemeente gaan we zo om de tafel om te kijken hoe we tot een noodoplossing kunnen komen want er staat komend weekend “gewoon” weer een voetbalprogramma op de rol. Gelukkig hebben we van heel veel clubs hartverwarmende uitnodigingen gehad om eventueel te komen helpen of ons tijdelijk, hoe toe passelijk ook, “uit de brand” te helpen. Daar zijn we dan ook echt dankbaar voor.”

Als nieuwe “tijdelijke” onderkomen wordt in de wandelgangen als alternatief al gesproken van het oude Mozaiek complex die in de beginperiode van de inmiddels opgeheven club zetelde op het terrein van Victoria’04. Daar ligt een fundering en zijn diverse benodigde aansluitingen. “Hoe dan ook we moeten tot een oplossing komen. Ik wil zaterdag gewoon thuis tegen Honselersdijk spelen. Door dit soort gebeurtenissen worden wij als club sterker. Dat hebben we in het verleden wel bewezen.”

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl