Vanavond op woensdag 17 mei zal er om 19:30 wederom worden afgetrapt voor de wedstrijd om de Waterweg supercup 2023! De iconische tweestrijd tussen Haring en jenever zal deze jaargang gaan tussen regerend Schiedams kampioen HBSS en Vlaardings kampioen VFC (za). Plaats van handeling is dit jaar sportpark Thurlede waar Excelsior’20 de gastheer zal zijn.

HBSS oefenmeester Toon Wolters haalde afgelopen zaterdag bij Victoria’04 het gedroomde kampioenschap in 3D binnen. Als het aan Wolters ligt trekt hij deze lijn door naar vanavond,” “Na het recent behaalde kampioenschap wil ik met HBSS ook zeker de Waterweg Supercup binnenhalen. Na het winnen van de schiedamse titel en het kampioenschap kunnen we onze zegetocht eigenlijk maar op èèn manier een vervolg geven. Ik hoop en reken op een mooie strijd tegen de club die we hopelijk ook volgend seizoen in onze afdeling treffen. Dit zou het gouden randje rond ons kampioenschap zijn” zo betitelt Wolters de aanstaande strijd op sportpark Thurlede.

De Hargabewoners treffen in VFC (za) een zeer sterke opponent. De zaterdagkwekkers draaien in de tweede klasse een zeer goed seizoen maar moeten, ingegeven door de versterkte degradatieregeling van de KNVB, nog vol aan de bak om directe handhaving te bewerk stellen, “Dat neemt niet weg dat we vol voor de supercup winst gaan,” kijkt van Loenen vooruit. Wij zijn erg trots dat we Vlaardingen mogen vertegenwoordigen en we gaan er tegen een goede tegenstander een mooie wedstrijd van maken!”

De Supercup traditie gaat alweer haar vijfde editie in. Waar VFC (zo) de eerste editie won waren het vervolgens Deltasport en SVV die beslag legde op de titel. DVO’32 is de regerend supercup winnaar door Hermes DVS afgelopen jaargang te verslaan. De strijd is uiteraard ook dit jaar weer gratis te bezoeken en de avond wordt zoals altijd opgeluisterd met de nodige muzikale gezelligheid. SOM zorgt weer voor de scheidsrechters het arbitrale kwartet wordt gevormd door Thomas Groenendijk, Jaap van Ingen, Stefan van Krimpen en Diego Besemer.

 


Het laatste nieuws:

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl