Rotterdam – Jong Feyenoord heeft dankzij een sterke tweede helft maandagavond de thuiswedstrijd tegen Willem II met 3-2 gewonnen. De ploeg die werd gecoacht door Roy Makaay en Jan Wouters keek na de eerste 45 minuten nog tegen een 1-2 achterstand aan, maar knokte zich na rust terug in de wedstrijd door twee doelpunten van Jens Toornstra. Lex Immers was in de eerste helft trefzeker.

 Een minuut of twintig na het eerste fluitsignaal klonk er op Varkenoord een bewonderend applaus van de goed gevulde hoofdtribune. Lex Immers had op dat moment net de score geopend tegen Jong Willem II, maar het applaus viel vooral ten deel aan Anass Achahbar en Tonny Vilhena. Zij wisten elkaar in aanloop naar de goal blindelings te vinden op de rechterflank van het veld en tikten de Tilburgers daar helemaal kleurenblind. De combinatie eindigde met een voorzet van Vilhena die Immers in staat stelde om bij de tweede paal binnen te tikken: 1-0.

Het doelpunt was niet helemaal volgens de verhoudingen op het veld. Jong Feyenoord had namelijk een slordige openingsfase achter de rug en kwam bij uitbraken van de bezoekers een aantal keer goed weg.

Na het doelpunt van Immers veranderde er weinig aan dat spelbeeld. Jong Feyenoord had te weinig rust aan de bal om tot goede aanvallen te komen, terwijl Jong Willem II vooral via snelle uitbraken gevaarlijk werd. Op die manier wist de ploeg ook nog voor rust twee keer te scoren, waarbij spits Adam Nemec beide keren de afmaker was. Met name bij de tweede goal, op slag van rust, liet de Rotterdamse defensie zich te eenvoudig uitspelen. Nemec werd toen na een voorzet van Tarik Bouhadan vrijgelaten en had alle tijd om een hoek uit te kiezen.

Voor Jong Feyenoord was de achterstand aanleiding om na rust het tempo omhoog te gooien, waarmee de ploeg het initiatief naar zich toetrok. De gelijkmaker na ruim een uur spelen was daar ook een logisch gevolg van. Kort nadat Colin Kazim-Richards de bal hard op de paal had geschoten, kreeg de thuisploeg een strafschop vanwege een handbal. Toornstra schoot van elf meter op de keeper, maar kon vervolgens zelf de rebound binnen tikken.

Voor het doelpunt waarmee de middenvelder zijn ploeg tien minuten later voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong zette, was een stuk meer kunde nodig. Toornstra werd na een voorzet vanaf rechts vrij gelaten bij de tweede paal en schoof de bal via een knappe volley langs doelman Nigel Bertrams. In het laatste kwartier kwam die voorsprong niet meer in gevaar.

Bron: Feyenoord.nl

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie