Topjudoka Christina Heck is hard op weg om het (inter)nationale judopodium te bestormen. De 21-jarige Vlaardingse timmert al vijftien jaar  keihard aan de weg en ze maakte afgelopen jaar haar debuut bij het internationale seniorenjudo. Tijdens toptoernooien in heel Europa boekte ze in die periode mooie resultaten. Als kers op de taart werd ze december 2021 Nederlands kampioen bij de studenten. Hierdoor mag ze zich aankomende zomer in het grote judoland China op de Universiade meten met de absolute wereldtop tijdens het WK voor studenten.

Volop trainingen
“Het gaat inderdaad erg lekker,” klinkt de ‘powervrouw’ die uitkomt in de -78 klasse enthousiast. Met ruim acht trainingen per week en op en neer reizend tussen haar thuisbasis judoclub Mahorokan, de ONE80-personal fit studio in Vlaardingen en Papendal zijn de dagen voor de laatstejaars student Sportmanagement in Den Haag meer dan gevuld. “Het is inderdaad keihard werken, maar ik doe alles met plezier en passie,” antwoordt Heck. “Al het harde werken begint nu zijn vruchten af te werpen in de resultaten en dat maakt je natuurlijk nog enthousiaster.”

Judo kost geld
Niet alleen sportief gezien werden er vorig  jaar stappen gezet, ook op het gebied van sponsoring maakte Heck een grote stap voorwaarts. “Om de top te bereiken moet je in de eerste plaats keihard werken,  maar er is simpelweg ook geld nodig om aan al die toernooien te  kunnen deelnemen,” legt Heck uit.
Om die  reden startte de judoka een crowdfundingsactie op Linkedin. Daarop reageerde niemand minder dan Richard Steffers, eigenaar van het Vlaardingse Fundament Advies: “Het balletje is gaan rollen en na een goed en positief gesprek besloten we met elkaar in zee te gaan.”

Dromen najagen
“Ik vind het geweldig om te zien hoe iemand zich met zoveel passie inzet om haar dromen na te jagen,” zo kijkt Steffers enthousiast naar de samenwerking. “Wij zijn als Fundament zeer sportief aangelegd en vinden het belangrijk om ook maatschappelijk gezien  ons steentje bij te dragen. Toen ik de passie  van  Christina zag,  dacht ik onmiddellijk, die vrouw gaan we steunen om haar droom te verwezenlijken.”

Olympische Spelen
Na de deelname aan grote toernooien als het WK en EK voor studenten kijkt Christina Heck verder. Met Vlaardingse voorbeelden als Edith Bos en Mark Huizinga, geldt ook  zoals  voor elke topsporter, de ultieme stip op de horizon, ooit deelname aan de Olympisch Spelen.
“Laten we niet te hard van stapel lopen, hahah,” reageert Heck met een gulle lach. “Dit jaar wil ik eerst een stabiele factor in het senioren judo worden Als het meezit, kan ik zelfs podiumplekken pakken. En dan, de Olympische spelen van 2028 in Los Angeles……dat zou toch te gek zijn, he!”

Foto: Mischa Keemink, Christina Heck en  Fundament Advies directeur Richard Steffers samen voor goud!

Dit is een artikel uit het nieuwe waterwegsport.nl magazine! En hij is dikker dan ooit! Met weer ruim 64-pagina’s vol met herkenbare sportverhalen en de prachtigste foto’s uit de regio Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Maasland en Hoek van Holland is het het waterwegsport.nl team weer gelukt de trouwe lezers te trakteren op uren leesplezier !
Lees hem vanaf nu online of haal de full-collor  gratis op bij jouw sportvereniging !

 

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl