SCHIEDAM – Toptafeltennisster Britt Eerland wordt de vaste columniste van Waterwegsport.nl. De 21-jarige Schiedamse debuteerde ooit als 12-jarige in de Nederlandse eredivisie en dendert sindsdien met een sneltreinvaart door naar de internationale Tafeltennistop. het jaar 2016 moet voor het supertalent het voorlopige hoogtepunt worden, want dan hoopt zij zich te plaatsen voor de Olympische spelen in Rio. Via waterwegsport.nl zal de oud speelster van het Schiedamse  Brandersstad, de lezers op de hoogte houden van de lange weg naar Brazilie en een kijkje in de keuken geven van alles wat met topsport te maken heeft en daarbij komt kijken.

Eerland speelde in 2011 haar eerste EK-wedstrijd voor ‘het grote’ Oranje. Op zaterdag 8 oktober won ze samen met Li Jiao en Linda Creemers met 3-0 van Turkije. Eerland zelf zorgde voor het derde punt van de Nederlandse ploeg door met 11-6, 11-6 en 11-7 te winnen van Ipek Karahan. Door de zege op de Turksen verzekerde Nederland zich van een plaats in de kwartfinale van het EK 2011.

“Ik ben gedurende mijn voorbereiding en trainingen veel onderweg en ik vind het geweldig om het thuisfront op deze manier, via waterwegsport.nl op de hoogte te houden van mijn belevingen.” liet de sympathieke Schiedamse weten. De volgende stop is over twee weken want dan reist Eerland af naar Brazilië voor een trainingsstage van een week.

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie