Tyriq Kemp keert terug bij Curaçao Neptunus

Talentvolle binnenvelder komt na drie seizoenen bij Twins Oosterhout terug naar de club waar hij opgroeide

Terwijl hij zich momenteel met Team Kingdom of The Netherlands voorbereid op het WK U-23 in Taiwan, heeft Tyriq Kemp overeenstemming bereikt om volgend seizoen voor Curaçao Neptunus te spelen. De 19-jarige Rotterdammer komt na afloop van zijn college seizoen in de zomermaanden in Rotterdam spelen. Kemp staat nog altijd in de belangstelling van diverse Amerikaanse profclubs, waardoor zijn rentree in de hoofdmacht van Neptunus wat langer op zich kan laten wachten.

Tyriq Kemp speelde zijn gehele jeugd in Rotterdam. Eerst voor Neptunus en later bij Unicorns. Om ervaring op te doen in de hoofdklasse, ging hij op 17-jarige leeftijd naar Oosterhout om bij Twins te spelen. Daar kwam hij in drie seizoenen tot bijna 100 wedstrijden. Momenteel speelt hij college honkbal voor Western Oklahoma State College. Na afloop van het schooljaar sluit hij aan bij de selectie van manager Greg Muller om in de zomermaanden in Rotterdam te spelen. Daar wordt hij herenigd met zijn broer Dwayne Kemp die al jaren een bekend gezicht is in het Familiestadion.

Voorzitter Jorian van Acker: “Het is goed dat een talent uit onze eigen jeugdopleiding een plek krijgt in de selectie van Curaçao Neptunus. Tyriq heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. We zijn blij dat hij er nu voor kiest om terug te keren naar Rotterdam. Hoewel we er rekening mee houden dat hij komend seizoen niet veel wedstrijden voor Curaçao Neptunus zal spelen, is dit voor de lange termijn een zeer positieve stap.”

Foto: Mischa Keemink

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl