UEFA keert Feyenoord ruim 25 miljoen euro uit

Feyenoord mag vanwege de zes wedstrijden in de Champions League ruim 25 miljoen euro op de rekening bijschrijven, ettelijke miljoenen meer dan Europa League-deelnemer Vitesse.

Dat blijkt uit het jaarlijkse overzicht van de premieverdeling van de UEFA over de deelnemende clubs. Namens Nederland deden afgelopen seizoen alleen Feyenoord en Vitesse mee aan de hoofdtoernooien van de Champions League en Europa League. De twee Nederlandse clubs kwamen niet verder dan de groepsfase, maar mogen wel een fors bedrag bijschrijven.

Feyenoord strijkt het grootste bedrag op. De Rotterdammers cashen liefst 25.045 miljoen euro. Het bedrag is opgebouwd uit een prestatiebonus van 1.631.000 euro, een slordige 10.714.000 euro op basis van de marketpool (tv-rechten) en startpremie van 12.700.000.

Vitesse verdiende in het seizoen 2017/2018 in totaal 7,4 miljoen euro aan de Europa League-deelname. Ook de inkomsten van de Arnhemse club bestaan uit drie delen. Vitesse ontving een startpremie van 2,6 miljoen euro. De bonus voor de sportieve resultaten was 648.000 euro, omdat Vitesse alleen won van OGC Nice en gelijkspeelde tegen SS Lazio. Vitesse haalt 4,2 miljoen euro uit de marketpool.

In totaal keerde de UEFA ruim 1,4 miljard euro aan prijzengeld uit. Grootverdiener is Champions League-winnaar Real Madrid, dat 83,8 miljoen euro verdiende. Ook AS Roma (83,8 miljoen), Liverpool (81,2 miljoen) en Juventus (80 miljoen) boeren goed. Arsenal is met 37,7 miljoen euro de winnaar van het geldklassement in de Europa League.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl