Uitblinkende Drenthe neemt Sparta bij de hand en kantelt wedstrijd

Rotterdam – Na een doordeweekse blamage in het bekertoernooi was het aan Sparta Rotterdam om tegen het nog zonder overwinning spelende FC Dordrecht de rug te rechten. In nu weer de beproefde formatie begon Sparta direct in dezelfde lijn als waar men in de beker geëindigd was.

In de eerste minuut resulteerde een diepe bal richting Jeremy Cijntje direct in een  doelpunt. De Dordtse speler wist doelman Kortsmit met een bekeken schuiver in de verre hoek te passeren. Een fikse tegenslag waarna de spelers zichtbaar zoekende waren.

Na een minuut of 10 kreeg Sparta wat meer balbezit maar was het wederom FC Dordrecht dat met een mooie combinatie Savvas Mourgos vrij wist te spelen. Zijn schot raakte slechts de buitenkant van de paal. Lang kon Sparta niet op adem komen.

Een afgeslagen corner landde voor de voeten van de compleet vrijstaande Lewis Montsma die hem hard binnen schoot en Sparta direct voor een helse opgave stelde.

Onder aanvoering van een ijverige Royston Drenthe trok Sparta Rotterdam ten aanval met de intentie de achterstand snel weg te poetsen. Dit gebeurde echter met te weinig overleg en veelal met combinaties door het midden waardoor spits Veldwijk maar weinig in stelling werd gebracht en echte kansen uitbleven. Tot in de blessuretijd van de eerste helft waarbij de van positie gewisselde Drenthe via een Dordrecht speler de bal bij Deroy Duarte wist te brengen die hem in volledig vrijstaande positie in kon koppen.

Dit gaf duidelijk nieuw elan en Sparta begon de tweede helft direct voortvarend. Fraser stapte af  van zijn vertrouwde 5-3-2 formatie naar een 4-3-3 met Drenthe op de hem enigszins vreemde plek van rechtsbuiten. Dit kon de speler in kwestie ogenschijnlijk wel bekoren. Een vrije trap van Drenthe, net buiten de zestien meter, werd goed op het hoofd van de inlopende Veldwijk geplaatst waardoor het voor de kopspecialist een koud kunstje was de gelijkmaker te produceren. Het vertrouwen was weer terug en niet veel later was het de grote uitblinker aan Sparta’s zijde, Royston Drenthe, die een schot van afstand  in het doel zag belanden en hierdoor de veerkracht van Sparta beloond zag en de achterstand volledig omgedraaid en de wedstrijd veilig gesteld.

In de 78e minuut mocht publiekslieveling Halil Dervisoglu zijn opwachting maken voor verdedigende middenvelder Breinburg waardoor trainer Fraser nog wat offensiever ging spelen.

De verrassing van het seizoen tot dusverre Abdou Harroui mocht eveneens na een wat onzichtbare wedstrijd de douche gaan opzoeken en werd vervangen door Stijn Spierings. Beide wissels veranderde eigenlijk weinig aan het spelbeeld en ondanks nog een gevaarlijke corner van Dordtse zijde, waarbij Drenthe de bal van de lijn kopte, bleven de 3 punten uiteindelijk verdiend op Spangen.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl