Uitgelicht: Marlon Oranje (vv Zwaluwen)

Schiedam – Uitgelicht is inmiddels een veel gelezen rubriek op Waterwegsport.nl. Wekelijks belichten wij een speler die het afgelopen weekend positief opviel. Vandaag is deze eer weggelegd voor Marlon Oranje. Hij won met zijn ploeg (vv Zwaluwen) met 1-3 bij Ter Leede. Daarnaast was de 25-jarige aanvaller van de Vlaardingers dit seizoen al viermaal trefzeker.

 

Marlon, hoe ben je bij vv Zwaluwen verzeild geraakt?

Ik ben begonnen bij de Zwervers In Capelle, waar ik ook woonachtig ben. Via de jeugdopleiding van Feyenoord en Excelsior ben ik bij SC Feyenoord terecht gekomen, wat toen nog een zondag Hoofdklasser was. Omdat ik op een zaterdag wilde gaan voetballen, ben ik vier jaar geleden overgestapt naar vv Zwaluwen.

 

Afgelopen zaterdag hebben jullie een knappe overwinning geboekt op Ter Leede (1-3), dit na twee ruime nederlagen tegen Quick Boys en XerxesDZB (beide 4-0), wat hebben jullie veranderd?te

We zijn dit seizoen goed begonnen met 10 punten uit vier wedstrijden. Helaas kregen we daarna wel twee tikken te verwerken, omdat we verloren met ruime cijfers van Quick Boys en XerxesDZB. Gelukkig hebben we ons weten te herstellen tegen Ter Leede. We speelden tegen hun ook echt goed voetbal en deze overwinning was ook meer dan verdiend.

 

Zelf heb je dit seizoen al 4 treffers gemaakt, ben je tevereden over je eigen seizoen tot nu toe?

Ik ben fit en dat vind ik het belangrijkste. Zelf draaien we een goed seizoen, ik hoop dan ook dat we deze lijn voorlopig tot aan de winterstop weten door te trekken. Ik ben ook belangrijk geweest voor het elftal, maar de afgelopen drie wedstrijden heb ik niet meer gescoord. Het wordt inderdaad weer eens tijd voor een doelpuntje.

 

Sinds dit seizoen heeft vv Zwaluwen een nieuwe trainer (Joop Hiele), is zijn werkwijze anders dan jullie vorige trainer (Adrie Poldervaart)? Zo ja, waaraan merk je dat?

Ja, zijn werkwijze verschilt inderdaad met die van Adrie. Adrie is een trainer die zich alleen op het voetbal richt. Hiele daarentegen let ook veel op strijd en passie die geleverd moet worden. Hij is qua coaching ook directer en duidelijker naar zijn groep. Het is ook een trainer die boven de groep staat.

 

Komende zaterdag spelen jullie voor de beker tegen zondag 2de klasser TOGB, wat zijn de verwachtingen?

Dit is een wedstrijd die we moeten winnen. Onze doelstelling is namelijk dat we de halve finale van de beker willen halen. In dat geval mag je volgend jaar namelijk meedoen met het KNVB beker. We gaan komende zaterdag dus met de sterkste opstelling spelen.

 

Hoe hoog kan vv Zwaluwen dit seizoen in competitie eindigen?

Het is dit jaar een sterke competitie, omdat je ziet dat ploegen als ASWH en Spijkenisse ook hun punten pakken. Ik verwacht wel dat we in het linker rijtje terecht komen en een periodetitel zou helemaal fantastisch zijn. Ook is het leuk dat we dit jaar met Deltasport in een competitie spelen. Het verbaast me wel dat zij pas drie punten hebben. Thuis hebben wij van Deltasport gewonnen, dit is voor onze supporters wel leuk, ja.

 

Wat is je eigen persoonlijke doelstelling dit seizoen?

Ik heb er nu vier gemaakt, maar ik wil er wel meer maken. Ook wil ik alle wedstrijden spelen, omdat ik mezelf wil blijven ontwikkelen. Graag zou ik ook met vv Zwaluwen een stap omhoog willen maken.

 

 

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com

Geef een reactie