In de praktijk bleek de op papier lastige serie helaas ook op (kunst)gras lastig. Voor Excelsior M waren de druiven de afgelopen weken namelijk regelmatig zuur. Tegen Kozakken Boys en Rijnsburgse Boys werd tegen de verhouding in de slotfase verloren. En ook de wedstrijd tegen AFC, waar Excelsior M vlak voor tijd juist een onterechte voorsprong had, ging uiteindelijk verloren. Tussendoor kon er alleen gejuicht worden om de overwinning tegen (toenmalig) hekkensluiter Jong FC Volendam.

Bij tegenstander Katwijk zat het de eerste weken van de tweede seizoenshelft juist mee. Zowel tegen Jong FC Volendam als tegen Scheveningen werd namelijk een 2-0 achterstand op de valreep omgezet in een 3-2 zege en ook TEC werd verslagen (2-0). Driemaal werd dus de volle buit gepakt waardoor Katwijk weer helemaal meedoet in de titelstrijd. In de afgelopen speelronden had de ploeg van Jan Zoutman zelfs de kans om naast koploper HHC Hardenberg te komen. Daar slaagden zij echter niet in. Saillant detail: tegen De Treffers was het juist Katwijk dat een 2-0 voorsprong weggaf. De oranjehemden hielden echter nog wel een punt over aan de wedstrijd die uiteindelijk in 2-2 eindigde.

En dus kunnen we rustig stellen dat Katwijk de logische favoriet is. Al laat de recente historie zien dat Excelsior M niet kansloos is op Sportpark de Krom. Zo werd er vorig seizoen nog met 2-4 gewonnen en ook in 2016/2017 was er succes voor de Tricolores. Toen werd er met 0-2 gewonnen. Het is te hopen dat Excelsior M vertrouwen kan putten uit deze statistieken want wellicht noemen we het ten overvloede maar de punten zijn hard nodig.

En behalve punten is ook uw trouwe steun weer hard nodig. We hopen u dan ook weer te treffen in Katwijk. De wedstrijd begint om 15:30 en wordt geleid door scheidsrechter Van den Elzen.

Bron: Excelsior M

Foto: Mischa Keemink