Valse start voor korfballers Twist

Na de uitstekende voorbereiding mocht Twist dan afgelopen zaterdag voor het “echie” aan de bak tegen de Zeeuwse ploeg Tjoba.

De eerste helft leverde Twist een goede wedstrijd af en kwam meerder malen op een voorsprong van 2 doelpunten echter dit wisten ze niet uit te breiden naar een doelpunt of 4, wat gezien het vertoonde spel zeker terecht had geweest. En zoals vaak gebeurt kwam Tjoba net voor de rust voor het eerst op voorsprong 9-8. Dit was ook de ruststand. De tweede helft was er echter een met een geheel ander beeldspel, dit was deels te danken omdat Twist de kansen niet meer benutte maar het grootste verschil was toch wel deze keer de scheidsrechter die de tweede helft heel erg inconsequent floot en een paar cruciale beslissingen nam in het voordeel van Tjoba en hen hiervoor 4 strafworpen gaf terwijl er tegen ons dezelfde overtredingen werden begaan en ons hiervoor alleen spelhervattingen meegaf.

Hierdoor begonnen de spelers zich hieraan te ergeren en kwamen ze niet meer echt in hun spel.

Nu willen we niet de scheidsrechter overal de schuld van geven, maar als je de scheidsrechter op de fiets naar deze wedstrijd kon komen en er 3 spelers van Tjoba nog niet zolang gespeeld hebben bij de vereniging van de scheidsrechter en in de rust gezellig tussen de supporters van de thuisverenging een babbeltje gaat staan maken, dan weet je ongeveer wie er zijn voorkeur heeft.

De wedstrijden eindigt bij een stand van 16-12 in het voordeel van Tjoba. Deze wedstrijd maar snel vergeten en toe gaan werken naar de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Tilburg. De wedstrijd begint a.s. zaterdag om 15.30 uur.

Foto: Archief Twist

 

 

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl