Van Bronckhorst: ‘Veel keuze voorin voor Klassieker’

Het is nog niet duidelijk hoe de aanvalslinie van Feyenoord er woensdag in de halve finale van het bekertoernooi tegen Ajax uitziet. Trainer Giovanni van Bronckhorst hield aanvoerder Robin van Persie zondag in de competitiewedstrijd tegen PSV (1-1) op de reservebank om hem te sparen voor de confrontatie met de Amsterdammers. De Deen Nicolai Jørgensen deed het in de spits erg goed en maakte bovendien een doelpunt.

”Ik heb al iets in mijn hoofd ja”, zei Van Bronckhorst, uiteraard zonder te vertellen wat dat is. ”Uiteindelijk zijn Van Persie en Jørgensen allebei spelers met hun kwaliteiten. Nicolai heeft zijn vorm nog niet gehaald vanwege een moeilijke voorbereiding, maar hij wordt sterker. Hij is op de weg terug. Ik ben blij voor hem dat hij tegen PSV zo’n wedstrijd heeft gespeeld. Robin is voor ons bepalend geweest in het team. Ik heb morgen voorin veel keuze, dat is goed.”

Centraal in de verdediging kent Feyenoord meer problemen. Sven van Beek kreeg tegen PSV een directe rode kaart en is geschorst. Eric Botteghin ontbreekt vermoedelijk nog. ”Hij heeft gisteren al met de groep meegetraind, maar ik verwacht niet dat hij er morgen tegen Ajax al bij is”, aldus Van Bronckhorst.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl