Van Dijk schiet Oranje in extremis naar finaleronde Nations League

GELSENKIRCHEN – Oranje heeft in Duitsland op onverdiende maar heerlijke manier gelijkgespeeld tegen Duitsland, met als resultaat dat de leeuwen van Ronald Koeman eerste zijn geworden in de poule van Nations League. Door het 2-2 gelijkspel tegen de Oosterburen mag Nederland dus uitkomen in de finaleronde van de Nations League.

Nederland kwam in de eerste helft niet goed in het duel. Dit was mede doordat Duitsland in de openingsfase bijzonder effectief met de kansen omging en zodoende al binnen twintig minuten met 2-0 voor stond. De ploeg van Joachim Löw kon daardoor iets meer achteruit leunen en loeren op uitbraken met technisch vaardige spelers als Werner, Sané en Gnabry. Die eerstgenoemden waren ook verantwoordelijk voor de Duitse doelpunten. Werner werd knap vrijgespeeld en schoot vanaf meer dan twintig meter loepzuiver achter Cillessen. Even later legde Sané de bal na een prima actie met een portie geluk via Tete in de touwen. Nederland stelde daar in het eerste bedrijf weinig tegenover, al had de ploeg van Koeman wel veel balbezit. Oranje zag tot overmaat van ramp ook nog Ryan Babel uitvallen. De aanvaller moest vlak voor rust het veld verlaten, waardoor Javairo Dilrosun zijn debuut mocht maken. Voor de vleugelspeler eindigde de wedstrijd echter in mineur. In het tweede bedrijf viel Dilrosun namelijk uit met een hamstringblessure.

Ook in de tweede helft kon Nederland geen potten breken. Duitsland hield de pot dicht en zette ook vroeg druk op de Nederlandse spelmakers, waardoor Oranje veelal achterin rond bleef spelen. In de spaarzame momenten dat het Nederlands Elftal de aanval zocht verloor het vaak de bal, waarna Duitsland er gevaarlijk uitkwam. Deze uitbraken leidden echter niet tot Duitse treffers, waardoor Oranje in leven bleef. De natie mocht helemaal blijven hopen toen Promes vrijwel uit het niets knap achter Neuer schoot. Koeman stelde daarna Van Dijk op als extra stormram wat uitstekend uitpakte. Op een voorzet van de uitstekend ingevallen Tonny Vilhena schoot de Oranje Captain namelijk de gelijkmaker binnen tot grote vreugde van de vele meegereisde supporters.

Het Nederlands Elftal zal in de finaleronde uitkomen tegen Portugal, Zwitserland of Engeland.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl