Van Emden tweede in tijdrit Quatar

SCHIEDAM – De Schiedamse wielrenner Jos van Emden is woensdag als tweede geëindigd in de derde etappe van de Ronde van Qatar. Edvald Boasson Hagen was een klasse apart in de tijdrit van elf kilometer. Hij nam direct ook de leiding over in het algemeen klassement.
Boasson Hagen was de snelste in 13 minuten en 26 seconden, goed voor een gemiddelde snelheid van ruim 49 kilometer per uur. De Nederlander had 25 seconden langer nodig dan de 28-jarige renner van Dimension Data.
Van Emden baalde na afloop wel. ,,Ik reken mezelf nooit rijk, maar ik dacht wel dat ik een goede kans maakte op de zege”, zei hij tegen Nu.nl. ,,Toen ik hoorde dat Boasson Hagen liefst 25 seconden sneller was dan ik, was dat natuurlijk een tik. Alleen hij was gewoon de beste. Ik heb een goede tijdrit gereden, het verschil tussen ons is een verschil in puur vermogen.”

Lieuwe Westra was de tweede Nederlander op de zesde plaats met een tijd van 14.09.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een antwoord