Nu Feyenoord nog niet kan beschikken over Nicolai Jørgensen krijgt Dylan Vente de kans zich te bewijzen bij Feyenoord. De vervanger in de spits heeft zijn draait echter nog niet gevonden. De 20-jarige Vente laat zich nog niet zien in de voorbereiding. De kritiek begint nu dan ook te komen. Oud-Feyenoord spits Pierre van Hooijdonk denkt niet dat Vente goed genoeg is voor een plek in de basis. ”Ik zie het gewoon niet bij die jongen. Een spits moet iets afwijkends hebben. Hij moet goed kunnen koppen, snel zijn of een goede traptechniek hebben. Ik zie niets van dit alles bij Vente. Ik denk ook niet dat hij dit ooit zal krijgen.”

”De spitspositie is lastig om door te breken”, beaamt Van Hooijdonk maar toch is de oud-spits duidelijk. ”Ik schat in dat het niveau van Feyenoord gewoon te hoog is.

Een andere oud-spits neemt het echter op voor Vente. ”Hij is nog jong en ik was op die leeftijd ook nog geen volmaakte voetballer”, zegt Ove Kindvall over zichzelf. ”Het is ook niet eenvoudig om in een moeizaam draaiend elftal je te moeten bewijzen. Gun die jongen wat tijd.”

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl