Van Persie over Oranje: “Daar bedank ik nooit voor”

Hoewel Robin van Persie al een paar jaar niet meer wordt opgeroepen voor het Nederlands Elftal, bedankt hij nog altijd niet. Hij vertelt dat hij nog altijd open staat om interlands te spelen voor Nederland. “Ik ga niet bedanken, ik ga nooit bedanken. Zelfs niet over vijf jaar. Ik vind vanuit principe al dat je niet mag bedanken voor Oranje.”

 De aanvaller gaat er koel mee om. “Hoe ik dat zie is heel simpel. Stel je voor dat ik weer word uitgenodigd. Dan moeten we kijken hoe het past op dat moment voor de selectie en voor mij. Dan ga ik daar met Ronald Koeman rustig over praten. Als er geen uitverkiezing meer komt, heb ik er vrede mee. Echt, daar zit ik heel relaxed in.”

De topscorer aller tijden van Oranje weet ook dat zijn lichaam sterker is voor de Eredivisie dan voor de Premier League of de Süper Lig. “Is er roofbouw op mij gepleegd? Ja, in Engeland ging je door tot je van het randje viel. In Nederland speel je vier keer een topper, uit en thuis tegen Ajax en PSV. In Engeland is elke wedstrijd verschrikkelijk zwaar. Als de wedstrijdkalender uitkwam, keken we bij Arsenal als eerste wanneer we tegen Stoke City of Bolton moesten. Als dat in de koude wintermaanden was, wist je dat je moest afzien. Die gasten beukten erin, alleen maar hoge ballen op ijskoude, winderige avonden. Het was zelfs zo dat ik de Champions League-wedstrijden ging ervaren als oefenpartijen. Kreeg je lekker twee meter ruimte om een bal aan te nemen en heerlijk passes te geven”, vertelt hij in gesprek met de Telegraaf.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl