VDL Maassluis boekt ruime oefenzege op Maasdijk

Het VDL van hoofdtrainer Henk Salari en assistent-trainer Dennis de Vette is afgelopen zaterdag goed voor de dag gekomen in het oefenduel tegen VV Maasdijk. Op ons sportcomplex, waar de nodige Corona-maatregelen waren getroffen, kreeg de Blue White Army een goed beeld van het nieuwe eerste elftal.

Vooral de herkenbaarheid van de selectie werd geroemd door veel supporters. Met onder andere Stef den Engelsman, Rowin van der Ende, Yvare Helena, Ryan de Roo, Richie Victor, Tom Stigter, Kees Ketting, Mustafa Kaya en Michael Rijgersberg was het blauw-wit gehalte bijzonder hoog op het veld tegen Maasdijk. Deze spelers hebben meerdere jaren in de jeugdopleiding van VDL gespeeld. ”Dan hebben we ook nog de inbreng van jongens als Chris, Joey en Shabir, daarmee hebben we gewoon een heel goede groep staan,” sprak Salari na afloop.

Kees Ketting opende tegen Maasdijk al vroeg de score met een fraaie lob over de doelman. Chris van Eijk maakte op prachtige wijze de 2-0 met zijn hoofd uit een afgemeten voorzet van Rowin v.d. Ende. Laatstgenoemde nam ook de 3-0 voor zijn rekening. Uiteindelijk bepaalde Joey van Eijk de eindstand door de 4-0 en 5-1 te maken, zijn tweede goal was een prachtige kopbal uit een voorzet van Ilkay Mermer.

Oefenmeester Salari was tevreden met het resultaat en het spel: ”Je ziet hoe moeilijk het te verdedigen is als onze middenvelders continu in beweging zijn. Daar heb ik van genoten. Iedereen heeft minuten kunnen maken en daarmee zijn we ook weer wat fitter.” Zaterdag speelt VDL in en tegen Rhoon voor de beker.

VDL 2 WINT OP KARAKTER
Teammanager Gijs Schippers van het tweede elftal stond symbool voor de overwinning op Maasdijk 2. Ruim anderhalf uur voor aanvang was alles tot in de puntjes geregeld en ook tijdens de wedstrijd voorzag hij trainer/speler Jeffrey Broos van een aantal cruciale tips. Broertje Huib Schippers werd vervolgens gekozen tot man of the match, maar dat had wellicht alles te maken met de tips van broer Gijs. Maasdijk kwam nog op een 1-2 voorsprong, maar Huib en Francis v.d. Plas zorgden voor een bijzondere overwinning. Tegenstander Maasdijk speelt een klasse hoger.

,,De jongens pakken het serieus op, ook buiten de trainingen. We zijn extra conditie trainingen gaan doen, dat werpt zijn vruchten af. Ik ben trots op de manier waarop we deze overwinning hebben behaald. Deze mentaliteit moeten we behouden dit seizoen,” aldus Broos.

DAMES WINNEN VAN JODAN BOYS
De VDL dames boekten ook een terechte overwinning. Op eigen veld werd Jodan Boys met 5-4 verslagen. Kimberley Zeegers, Ilona van der Starre, Megan Uleman en junior Yara van Driel (MO-17) zorgden voor de doelpunten aan blauw-witte zijde. Fraai detail, Lisanne vd Berg uit MO17, maakte haar debuut in het eerste elftal.

Zaterdag komen de dames in actie tegen SVC’08 in Wassenaar

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl