VDL met ruime overwinning de winterstop in

Maassluis – De spelers van VDL en trainer Henk Salari zijn met een heerlijke overwinning en een plek in de subtop van de 3eklasse KNVB de winterstop in gegaan. VDL verpletterde Naaldwijk met 5-1 in een hartverwarmende regioderby.

Dat was ook meteen het enige wat er warm was deze middag op het sportcomplex van VDL. Oh wacht even, de zelfgemaakte erwtensoep van sterrenkok Wim van Beijeren was ook heet! Met die soep en het warme spel van VDL moesten de kleumende toeschouwers en de Blue White Army zich verwarmen. Gelukkig begrepen de spelers goed wat die fans in de ijskou nodig hadden. Goals, veel goals! En die kwamen als sneeuwvlokken in het zestienmetergebied via prachtige aanvallen.

Denk aan de 5-1 van Kick Kerklaan, de kopgoal van Rolls Royce Roly Oliveira en andermaal een hattrick van Rodney Remmerswaal. Soms is de verleiding groot om een doelpuntenmaker alle credits te geven, maar coach Henk Salari begreep drommels goed dat er in de selectie van VDL ook andere kwaliteiten worden gevraagd. Daarom was het dapper dat hij na afloop van het gala-optreden tegen de Naaldwijkse ploeg, die al na 1 minuut (!) tegen een achterstand aankeek, Michael Rijgersberg vanwege zijn enorme inzet aanwees tot Hooymeijer Man of the Match.

Een winnaarsmentaliteit heeft de ‘Rijger’ van nature en een onverschrokken inzet ook. Het nastreven van succes begint allemaal bij pure inzet en in dat opzicht is de 37-jarige routinier een voorbeeld voor de groep. Salari heeft met zijn keuze voor verdediger Rijgersberg ook een signaal naar de rest van zijn groep gegeven. In de derde klasse van de KNVB draait het om meer dan alleen een mooie pass of een fraaie actie. Best aardig om het karakter van een vakman onder stratenmakers te zien. De gevoelstemperatuur lag gisteren bij -6,7 graden celcius. Maar de ‘Rijger’ stond gewoon met korte mouwtjes in het veld en ging elk duel als vanouds keihard aan.

Toch had de coach voor iedereen in de groep mooie en wijze woorden, zo bij het ingaan van de winterstop. Een van de spelers vertelde ons dat de teamtalk van Salari bij deze wedstrijd vandaag ‘de beste en meest rake van het hele seizoen’ was. Mooi als een coach de spelers op een goede manier kan raken. Alles bij elkaar een prachtige laatste wedstrijd van het jaar 2018 en dat zorgt voor spirit richting 2019. En ach, misschien kan daar een drankje op worden genomen in het trainingskamp tijdens de winterstop…

UITSLAGEN:

Hercules – Duno 3-1

Maasdijk – Quick Steps 1-0

KMD – Lyra 0-0

Kranenburg – Schopluiden 2-2

VDL – Naaldwijk  5-1

Verburch – Duindorp 2-0

 

STAND: 

1. Kranenburg  12-29

2. Lyra 12-28

3. Verburch 12-22

4. KMD 12-20

5. Schipluiden 12-20

6. VDL 12-18

7. Maasdijk 12-17

8. MVV’27 11-16

9. Quick Steps 12-16

10. Duindorp 12-16

11. DUNO 12-12

12. Hercules 12-10

13. Naaldwijk 12-9

14. HBSS 11-2

Bron: VDL Maasluis
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl