Het bestuur van VDL maakt bekend dat hoofdtrainer Gilbert de Wildt en Robert van der Oest, trainer-coach van het tweede elftal van onze selectie, ook volgend jaar voor de groep zullen staan.

VDL heeft na zeer positieve gesprekken met de hoofdtrainer overeenstemming bereikt om het contract te verlengen tot de zomer van 2025 en ook de verbintenis met de al jarenlang aan VDL verbonden Van der Oest is verlengd.

Voor het bestuur en de TC (Technische Commissie) is daarbij bepalend geweest dat beide coaches een voortreffelijke chemie hebben met de spelersgroep. Ook is het motiverend dat zowel de geroutineerde De Wildt, die toch al heel wat clubs onder zijn hoede ook op het hoogste niveau heeft gehad, zoveel energie steekt in de jeugd. De talenten die juist in deze periode doorkomen krijgen volop de gelegenheid om hun kwaliteiten te tonen en de coach vormt met zijn adviezen daarin een goede inspiratie.

De TC roemt ook de samenwerking tussen beide trainers, waarbij het te prijzen is dat De Wildt zijn grote ervaring gebruikt om Van der Oest verder wegwijs te maken in het trainersvak. Van der Oest volgt op dit moment de trainerscursus voor het diploma UEFA C.

Onze hoofdtrainer heeft zelf ook aangegeven dat hij zeer te spreken is al vanaf de eerste dag over de invulling van zijn verdere staf bij het eerste elftal en de selectie. Het is bij niet veel verenigingen gewoon dat elftalleiders, assistenten, teammanagers zoveel jaren achtereen hun loyaliteit tonen.

Voor zijn dagelijkse werk is onze hoofdcoach met regelmaat op een heel ander vlak ook actief bij Feyenoord en daar spraken we hem deze week nog in zijn functie. Daarbij zei De Wildt: ,,Feyenoord is een mooie club met een goede selectie, maar VDL is ook een heel fijne vereniging met een prachtige groep spelers. Ik heb genoten van de eenheid en de sfeer in het trainingskamp in de winter en dat is altijd een mooi meetmoment voor een coach hoe zo’n groep met elkaar omgaat. Dat was voor mij schitterend om te zien.’’
De verdere staf van VDL bestaat uiteraard uit Mustafa Kaya (assistent-coach), Martin Pleijsier, Hans Luttikhuis (beiden teammanager), Henny Brinkman (verzorger), Peter Quack (grensrechter) en Dennis de Vette (TC).

De complete staf van VDL 2 bestaat naast Robert van der Oest uit Sander Bosveldt (assistent-coach), Rob van der Voort (teammanager), Eef Marinus (grensrechter) en Willem v.d. Brink (verzorger).

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl