VDL’er Marcel van der Kraan nieuwe chef-sport Telegraaf

Marcel van der Kraan (55) volgt per 1 augustus Jaap de Groot op als chef-sport van De Telegraaf. De in Maassluis, fervente VDL’er, geboren en getogen Van der Kraan werkt inmiddels bijna tien jaar als voetbalspecialist voor Telesport. Jaap de Groot (63), die twaalf jaar leiding gaf aan de redactieonderdeel, krijgt een andere rol binnen De Telegraaf. Voor zijn opvolging vroeg de hoofdredactie aan De Groot om een voordracht. Daaruit volgde de benoeming van Van der Kraan.

”Jaap de Groot opvolgen is een grote eer en inspireert me”, aldus Van der Kraan. Als chef van de sportredactie blijft Marcel van der Kraan actief in de verslaggeving van internationaal voetbal. ”De hoofdredactie vindt ook dat het zonde is met name mijn internationale netwerk los te laten. Onze dynamische voetbalploeg levert onder leiding van Valentijn Driessen al uitstekend werk op diverse fronten. Daar wil ik mijn steentje aan bij blijven dragen”, licht Van der Kraan toe.

Marcel van der Kraan bezit al tientallen jaren uitstekende contacten in de Engelse voetbal- en mediawereld. De journalistieke loopbaan van Marcel van der Kraan begon bij het voormalige Het Vrije Volk in Rotterdam, waar Peter Ouwerkerk hem aannam en Dick van den Polder zijn mentor was in de voetbaljournalistiek. Daarna zette hij loopbaan voort bij het Rotterdams Dagblad en het AD.

Foto: Mischa keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl