Veerkrachtig Jong Sparta Rotterdam boekt zege op Jong Volendam

Jong Sparta Rotterdam heeft vanmiddag een zege geboekt op Jong Volendam. Op Het Kasteel eindigde het, ondanks een 0-1 achterstand, in 2-1. Namens Jong Sparta scoorden Mohammed Tahiri en Marouane Afaker.

Op een zonovergoten Kasteel ging Jong Sparta op jacht naar de drie punten. Daarbij had de ploeg van trainer Geert Arend Roorda al snel op voorsprong moeten staan, maar een verkeerde inspeelbal van Jong Volendam-doelman Barry Lauwers werd niet afgestraft. Aan de andere kant kreeg Jong Volendam ook een grote kans. Koen Blommestijn raakte echter de paal.

Hierna nam Jong Sparta het initiatief over en was het de gehele eerste helft beter. Doelman Lauwers hield Jong Volendam echter meerdere keren op de been. Zo redde hij op afstandsschoten van Achraf Madi en Patrick Brouwer. Ook was Lauwers attent toen Marouane Afaker van dichtbij kon binnen koppen. Met een prima reflex voorkwam de goalie de 1-0.

In het restant van de eerste helft kreeg Afaker meerdere kansen op de openingsteffer. Na een fraaie actie schoot de aanvaller vanuit een moeilijke hoek op de paal. In de laatste minuut van de eerste helft was Afaker opnieuw gevaarlijk. Oog in oog met Lauwers schoof de topscorer van Jong Sparta de bal echter naast.

Daardoor vergat Jong Sparta het verschil op het veld, af te drukken op het scorebord en gingen we rusten met een 0-0 tussenstand. In de tweede helft gingen De Kasteelheren verder met waar ze mee bezig waren. Uit een verre ingooi van Joshua Adney kon Marcus Scholten uithalen, maar stuitte hij op Lauwers. Luttele minuten later scoorde Jong Volendam tegen de verhouding in wel. Blommestijn kreeg de bal op een presenteerblaadje en schoot van dichtbij de 0-1 op het scorebord.

Met nog een halfuur te gaan was er nog genoeg tijd voor Jong Sparta om de achterstand om te buigen. De gastheren waren echter van slag door de achterstand. Jim Beers deelde daarom een speldenprikje uit namens Jong Volendam, maar Younes Taha kreeg een paar minuten later een veel grotere kans. Doelman Ishan Kort pareerde echter zijn poging.

Na ruim 70 minuten was het Jong Sparta dat scoorde. Een mooie voorzet van Madi kwam terecht bij invaller Mohammed Tahiri. Hij verschalkte van dichtbij Lauwers: 1-1. Tien minuten later kwam Jong Sparta op voorsprong. Een verre ingooi van Adney was opnieuw gevaarlijk. Dit keer kwam de bal bij Afaker die met een hard schot voor de 2-1 zorgde! Vlak na de aftrap leek Jong Volendam op weg naar de 2-2, maar het schot van Blommestijn ging recht op Kort af. Jong Volendam bleef daarna jagen op de gelijkmaker, maar kwam niet veel verder dan een kopbal die over ging van Beers.

Jong Sparta won verdiend van Jong Volendam en gaat zaterdag op bezoek bij ASWH.

Opstelling Jong Sparta
Ishan Kort, Joshua Adney (87. Mike Frimpong), Augustin Drakpe, Jason Meerstadt, Jay den Haan (61. Gaultier Overman), Delano Vianello, Patrick Brouwer (81. Dylan van Wageningen), Constantijn Schop (61. Mohammed Tahiri), Achraf Madi, Marcus Scholten (61. Pepijn Doesburg), Marouane Afaker

Bron: Sparta Rotterdam
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl