Veerkrachtig VFC zondag pakt punt na 3-0 achterstand

VFC zondag moest vandaag aantreden in Bavel tegen het op de 10 plek staande Jeka. Op papier zou dit een simpele overwinning moeten worden. Maar niet is wat het lijkt!  Als niet iedereen voor de volle 100% inzet heeft is niks een zekerheid.

VFC was vanaf begin de ploeg die het meeste balbezit had.  Toch was het Jeka dat een penalty kreeg en daardoor op 1-0 kwam.  VFC wilde daar snel de gelijkmaker tegenover zetten.  Maar het werd vlak voor rust  2-0  ipv de gewenste 1-1. VFC moest na de rust met een andere mentaliteit en instelling vol op zoek naar een aansluit treffer en hopen op meer.

In de rust werd er gewisseld.  Roy vd Graaf (ziek) en Mo Atay werden gewisseld voor Sven Goedendorp en Jim Meinen.

Vanaf de start van de 2e heelft wilde VFC snel de aansluit treffer maken. Helaas was het in de 55e minuut 3-0 door een foutje in de opbouw.  En zo was het plan om snel aan te sluiten even te niet gedaan. Maar 2 minuten na de 3-0 werd het 3-1 door Bram van Rij uit een corner van Axel de Bruin.

VFC ging op zoek naar de 2e tegentreffer en gaf Jeka veel ruimte om de wedstrijd definitief in het slot te gooien.  Maar gelukkig bleef dit uit en kon VFC de 3-2 maken 10 minuten voor tijd  Het was Sven Goedendorp die op goal schoot. De keeper kon met moeite de bal verwerken en in de rebound was het Colin Huis in’t Veld die de 3-2 maakte.   Hierna ging VFC alles op alles zetten voor minimaal een gelijkspel.

En omdat Jeka het na liet de ruimte te benutten om de wedstrijd in het slot te gooien was het in de 90e minuut Mitchell de Bruin die de 3-3 maakte doordat een schot van de prima ingevallen Sven Goedendorp slecht werd verwerkt.  De grensrechter van Jeka probeerde er nog een buitenspel situatie van te maken.  Maar de prima leidende Scheidsrechter was zeker van zijn zaak en zo was het 3-3 Dit werd ook de eindstand.

Door: Herman Kok
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl