Op donderdagavond 8 februari 2024 heeft het bestuur van VFC, de spelers, trainers en overige stafleden van VFC zondag 1 geïnformeerd over de beslissing dat in het seizoen 2024 – 2025 VFC geen prestatief zondag elftal meer in zal schrijven voor de competitie.

 

Unanieme beslissing bestuur

Afgelopen maandag, 5 februari 2024, heeft het bestuur van VFC unaniem besloten dat er met ingang van het nieuwe voetbalseizoen geen prestatief eerste elftal ingeschreven wordt voor de zondagcompetitie. Dit betekent dat er na een periode van 110 jaar een einde komt aan voetballen op zondag van het eerste elftal.

 

Een beslissing die niet zomaar is genomen. Al langere tijd hing de vraag boven het complex van VFC of zondagvoetbal op niveau nog een toekomst had aan de Sportlaan. VFC heeft altijd het streven om deel te nemen aan de competitie met een kwalitatief waardig (volgens VFC-normen) VFC- elftal. Dit kan voor volgend seizoen niet meer georganiseerd worden. De doorstroming uit de jeugd, wat in een wat verder verleden, geen probleem was is grotendeels gestokt. Ook het rondkrijgen van een kwalitatieve goede staf rond het eerste elftal blijkt in de praktijk een steeds groter probleem te zijn.

 

Daarnaast moeten de selectiespelers, staf en supporters de laatste jaren relatief lange reizen maken voor de uitwedstrijden. Zondagverenigingen op niveau van de tweede klasse zijn in deze regio nauwelijks meer te vinden.

 

Het bestuur van VFC begrijpt dat de sentimenten rond de zondag tak groot zijn en dat deze beslissing vragen zal oproepen en zeker niet door iedereen gesteund zal worden. Dat is begrijpelijk, VFC is voetbal en VFC is emotie.

 

Een club met meer dan 1.000 leden waarvan een groot aantal leden in de zondagselectie heeft gevoetbald, hun successen hebben gevierd en die ondanks dat ze niet meer voetballen trouw aan hun club zijn. Voor hen maar in de eerste plaats voor de spelers en staf van het huidige eerste zondag elftal zal het een hard gelag zijn.

 

Op maandagavond 12 februari 2024 wordt een informatieavond gehouden voor de leden van VFC. Deze zal om 20.00 uur starten.

 

Het zondagvoetbal verdwijnt overigens niet bij VFC. Alle lagere elftallen zullen gewoon bij VFC op zondag hun partijen kunnen spelen, daar verandert niets in. Daarnaast zal VFC er ook alles, wat binnen hun vermogen ligt, aan doen om jeugdleden te stimuleren om bij de overgang van jeugd naar senior de overstap te maken naar de zondag afdeling. Alleen op deze manier kan VFC de club blijven waar iedereen kan voetballen.

Foto: Mischa Keemink

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl