VFC (zo) wint lastige uitwedstrijd bij COAL

VFC zondag had vandaag de lastige uitwedstrijd bij Rvv Coal. Ieder seizoen is dit wel een van de lastigste wedstrijden. Thuis werd er toen met 1-0 gewonnen door een doelpunt vlak voor tijd.
Vandaag moest er gepuzzeld worden omdat er veel spelers door diverse redenen afwezig waren.

De wedstrijd begon een half uur later omdat de Scheidsrechter het hoofdveld afkeurde en er uitgeweken moest worden naar kunstgras.  Daar was een wedstrijd bezig die later was begonnen en zodoende moest er gewacht worden tot dat einde.

Of dat ten koste ging van de voorbereiding? Dat zou best wel een zo geweest kunnen zijn.  Want VFC zondag ging niet best van start. RvV Coal heeft de punten hard nodig en die gingen er ook vol voor.

Dat resulteerde in diverse opgelegde kansen die gelukkig voor VFC niet benut werden.  Zo was er de paal en 2x de lat die de voorsprong voor Rvv Coal voorkwam. VfC kreeg ook enkele kansen maar ook die werden niet benut. Zo floot de prima leidende Scheidsrechter voor rust en was het nog 0-0.

In de rust werden er wat spreekwoordelijke puntjes op de i gezet.  Waarschijnlijk zat er wat in de thee want in de 2e helft was het niet veel beter.

Trainer Joren Tromp ging wisselen en zo kwam Mitchell de Bruin in het veld voor Jim Meinen. Olivier Vrijenhoek kwam voor Mo Atay en Furkan Ince kwam voor aanvoerder Bryn Siegersma.  Deze wissels deden wat er verwacht wordt en zo kreeg VFC iets meer grip op de wedstrijd.
En VFC kreeg ook wat kansen die helaas niet benut werden.   Met de tussenstanden op de andere velden in gedachten was het toch noodzaak om deze pot winnend ten einde te brengen.
In minuut 88 was het een diepe bal van Sven Goedendorp op Olivier Vrijenhoek die hem laag terug legde. En was het de ingevallen Furkan Ince die vrijstond bij de 2e paal en via de paal binnenschoot.  De ontlading was hierbij groot en zo was het VFC dat (beetje tegen de verhouding in) op weg was naar een belangrijke overwinning.   Met nog een paar minuten te gaan wilde Rvv Coal nog voor de voor hun zeker verdiende gelijkmaker gaan. Maar bij VFC stond het achterin prima en zo werd de wedstrijd uitgespeeld.

Na het eindsignaal van de prima leidende Scheidsrechter waren de 3 punten veilig. Door deze overwinning klimt VFC over Cluzona heen naar plaats 3.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Rood Wit-W

Door: Herman Kok


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl