VFC zondag trad vandaag aan tegen het lager geklasseerde Jeka. Uit werd er een nipt gelijkspel uit het vuur gesleept.  In de 95e minuut werd het 3-3 na een 3-0 achterstand.
VFC kon vol aan de slag omdat alleen winst zou tellen. Want bij winst bleef VFC meedoen om een plek in de nacompetitie.
Vooraf werd er afscheid genomen van 4 spelers. Mannen die na jaren selectievoetbal gaan stoppen en lager gaan spelen. Sven Goedendorp, Roy vd Graaf, Colin Huis in’t Veld en Michael vd Boor stoppen met selectie voetbal.
Vanaf het begin was het duidelijk dat VFC de bovenliggende partij zou zijn.  Jeka probeerde vanaf het begin een mooi resultaat te halen. Helaas voor hun lukte dat niet. De eerste helft was ook niet noemenswaardig. 0-0 was de ruststand.
De tweede helft werd een andere dan de 1e.  VFC moest vol voor de winst gaan.  En dat werd ook goed uitgevoerd.  Roy vd Graaf gaf de bal aan Sven Goedendorp die de 1-0 maakte.  Dit werkte bevrijdend want 1 minuut verder was het 2-0.
Doelpuntenmaker was Bram van Rij in minuut 66.   En in minuut 75 was het invaller Olaf Staar die de 3-0 maakte.
Trainer Joren Tromp gaf de afscheidnemende spelers een publiek wissel. Voor Michael vd Boor was het zo dat hij niet uit het veld kwam. Hij viel juist in.  Roy vd Graaf, Sven Goedendorp en Colin Huis in’t Veld werden afgelost door Jim Meinen, Lars van der Zee en Olaf Staar.
 3-0 werd ook de eindstand en zo blijft VFC zondag op koers om nacompetitie te gaan spelen voor eventuele promotie naar de 1e klasse. Volgende week de spannende uitwedstrijd bij Cluzona in Wouw. Bij winst speelt VFC zondag nacompetitie.

Door: Herman Kok
Foto: VFC


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl