VLAARDINGEN – In de zaterdag Vierde Divisie A heeft Zwaluwen Vl een tweede nederlaag geleden. De formatie van trainer Henk de Zeeuw ging met 0-1 onderuit tegen koploper ODIN’59. En eigenlijk bleek dat totaal onnodig.

Zonder de belangrijke spelers Etson Galong, Goncalves, Wijngaarde en Adams startte Zwaluwen deze middag toch zeer sterk. De thuisploeg startte furieus en overrompelde Odin59 op ieder front. Tot 2 keer toe werd aan de halve noodrem getrokken rond de 16 meter, maar vrije trappen leverde niets op. Ook werd de ploeg een strafschop onthouden nadat ODIN hands maakte. De eigen speler Pisas hield de thuisploeg ook nog onbedoeld van scoren af door een bal onbewust van de lijn te halen. Na twintig minuten werden de bezoekers sterker. Een slap schot werd tot de 0-1 gepromoveerd, want doelman De Jong werd verrast door een van richting veranderd schot: 0-1.

Na de theepauze liet Zwaluwen Vl weer veerkracht zien. Opnieuw werd een pingel onthouden nadat Pisas, na een goede actie, werd gevloerd. De doelman kon zijn moeizame inzet uiteindelijk ook nog keren. Geen pingel en goal. Zwaluwen Vl speelde daarna alles of niets. Ondanks een rode kaart aan de zijde van de bezoekers bleef de stand van 0-1 staan.

Door de nederlaag staat de ploeg nu veertiende met slechts vijf punten. Volgende week wacht een treffer met De Dijk uit Amsterdam.

Avatar foto

DoorMichael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl