Vierde Divisie A: Zwaluwen Vl pakt punt na ‘heerlijk voetbalgevecht’

VLAARDINGEN – In de Vierde Divisie A heeft Zwaluwen Vl zaterdag de competitie eindelijk hervat met een gelijkspel bij Goes. Het werd uiteindelijk 1-1.
De formatie van trainer Henk de Zeeuw hoefde vorig weekend niet aan de bak na de afgelasting op dat moment. In de eerste tien minuten waren de bezoekers niet bij de les in het Zeeuwse Goes, maar een achterstand leverde het niet op. Mede dankzij doelman Boy de Jong kwam de ploeg deze fase goed door. Daarna was de dadendrang groot bij de Vlaardingse formatie en het leverde veel kansen op, maar gescoord werd er niet. Na de theepauze deed Zwaluwen hetzelfde, maar grote kansen leverde het niet op. Bij een counter sloeg Goes ineens genadeloos hard toe met de 1-0. Zwaluwen rechtte de rug en zette alles-op-alles om de gelijkmaker te forceren. Adams was als eerste dichtbij, maar faalde in de afronding. Daarna nam Zwaluwen alle risico: 1-op-1 spelen en een 3-4-3-systeem hanteren. Dat leverde uiteindelijk de verdiende gelijkmaker op via Pjotr Jongste: 1-1. Daarna gingen beide ploegen nog vol voor de winst, en Zwaluwen was er dichtbij. Alleen wist de Zeeuwse goalie een kopbal in de verre hoek van Jazzy Adams te keren.
In de stand staat Zwaluwen Vl nu op de twaalfde plek met nog een wedstrijd tegoed ook. Volgend weekend wacht het treffen met WNC uit Waardenburg.
(Foto Annemiek Brandsma/teammanager Zwaluwen Vl)
Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl