VK: DVO’32 na ware thriller tegen CWO naar finale

VLAARDINGEN- Dankzij een 5-3 overwinning op CWO staat DVO’32 voor het eerst sinds 1993 in de Vlaardingse finale. Dat gebeurde in een boeiend duel, die de reguliere speeltijd plus een half uur verlenging nodig had om tot een ontknoping te komen. Al meteen in de eerste minuut werd met de openingstreffer van CWO de toon gezet voor een bizar scoreverloop.

Igor Markovic zette de Nieuwelant-fortmatie, waar trainer Jeff Stans wegens zijn huwelijksreis ontbrak, op een verrassend vroege voorsprong. Bijna een half uur later werd de schade voor DVO’32 met de 0-2 van Mike van der Meer nog groter en leek de beslissing gevallen. Zeker ook omdat de thuisclub niet thuis gaf en CWO al counterend kans kreeg om verder afstand te nemen. Die kansen werden echter niet verzilverd. Op slag van rust keerde dankzij de aansluitingstreffer van Nico Huijer (1-2) het tij voor de derdeklasser. Zoals in de nacompetitie-wedstrijd tegen Zuidland, waarin DVO’32 een 3-0 achterstand omboog naar 3-3, kwamen de mannen van trainer Ben Hoogwerf ook nu weer laat op gang: Floris Keizerwaard zorgde, na de thee,  voor 2-2 en de naar Victoria’04 terugkerende Jelle Blankenstein tikte de ogensschijnlijk winnende 3-2 binnen.

DVO’32 vierde zijn feestje echter enkele seconden te lang, want direct na de aftrap vierde CWO  de gelijkmaker van Mike van der Meer.  De verlenging, waarvoor de ploegen en het publiek wegens het invallen van de duisternis moesten uitwijken naar het tweede veld, dat in tegenstelling tot het hoofdveld wel verlichtig heeft, was voor CWO een conditionele kwelling. De spelers zaten er doorheen: de kramp en DVO’32 sloeg toe. Een door een CWO-verdediger van richting veranderde vrije trap van Gert-Jan van der Veen betekende 4-3 en Jelle Blankenstein zorgde met zijn tweede treffer voor de 5-3.

Foto: Ruben Zegers

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Tom Vlielander

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl