Vlaardinger Danny van Haaften Nederlands kampioen Survivalrun

Zondag 24 november stond in het teken van het Nederlandse Kampioenschap Survivalrun in de categorie NPSB 13 kilometer individueel.

De plannen voor deelname aan het NK werden al eerder gemaakt. Namelijk in Deest waar Danny van Haaften in dezelfde categorie ook de eerste plaats wist te bemachtigen. De NPSB (sportbond) is een categorie waarin survival atleten werkzaam bij de overheid kunnen deelnemen.

Danny is al meer dan 10 jaar actief als survival atleet en heeft veel wedstrijden gelopen in binnen en buitenland. Onlangs is hij gestart met DH Buitensport in Vlaardingen om mensen te motiveren meer te bewegen. Hij vindt het belangrijk dat mensen van verschillend niveau, leeftijd en geslacht in de buitenlucht werken aan een betere conditie. Zie ook: www.dhbuitensport.nl

In de eerste kilometers waren er weinig tot geen hindernissen en alles wat Danny dacht was “ik moet bij de groep blijven als ik iets wil betekenen in de uitslag.” Na een aantal kilometers en hindernissen werd de kopgroep enigszins bepaald en Danny liep tweede positie.
Tijdens het nemen van de hindernissen zei de kopman tegen Danny:” als jij zo doorklimt is die voor jou vandaag.” Waarop Danny antwoordde “de wedstrijd is pas klaar als hij klaar is”

Het looptempo van de kopman was iets hoger maar dat verschil kon Danny tijdens de hindernissen goed maken. Halverwege de wedstrijd kwam er een kleine voorsprong waarna Danny het tempo iets ging verhogen. “Deze ga ik niet meer weggeven!”  Waarna Danny met een tijd van 01:44:18 uur de Nederlandse titel binnenhaalde.

Foto: DH Buitensport


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl