Voetbalfeest voor meisjes en mini’s bij Sc Victoria’04

Op zaterdag 12 juni van 15.30-17.00 vindt er op het terrein van Sc Victoria’04 uit Vlaardingen een feestelijk evenement plaats voor leden en niet-leden. Tijdens de Nationale Voetbaldag nodigt de vereniging alle meiden tussen de 6 en 15 jaar uit om deel te nemen aan diverse activiteiten, waaronder ook de aanwezigheid van Sparta Rotterdam Vrouwenvoetbal speelsters tijdens de voetbaltraining.

Ook is er een speciaal aanbod voor de kinderen in de leeftijd van 2 t/m 5 jaar. Deze clinic staat o.l.v. Voetjebal Rijnmond.

Inspirerend netwerk

Rob Storm (HO sc Victoria’04): “Naast het implementeren van Gelijke Kansen jeugdvoetbal en het creëren van een pedagogisch veilig leerklimaat schenken we veel aandacht aan het toevoegen van extra kwaliteiten aan onze jeugdopleiding.

Sparta Rotterdam Vrouwenvoetbal

We zijn dan ook erg verheugd dat onze amateurpartner Sparta Rotterdam vanuit haar vrouwenvoetbal ambities aandacht wil schenken aan meidenvoetbal. We zijn sinds vorig seizoen de samenwerking aangegaan met Sparta Rotterdam. Natuurlijk hadden we gehoopt meer in de praktijk te kunnen doen, zoals het bieden van een wekelijkse stage aan onze ambitieuze jeugdtrainers of een jeugdtoernooi op Het Kasteel. Toch zijn er dit seizoen al genoeg succeservaringen beleefd aan het partnerschap. Zo was voor mij de bijeenkomst over Gelijke Kansen Jeugdvoetbal i.s.m. de KNVB en Be Quick 1887 een erg zinvolle avond. Dat er toch nog dit seizoen een activiteit op het veld plaats gaat vinden is fantastisch te noemen.”
Jonneke Schuurbier (coördinator vrouwenvoetbal Sparta Rotterdam): “Toen Rob mij belde met het verzoek om meidenvoetbal meer op de kaart te zetten binnen Sc Victoria’04, wilde ik daar vanuit de samenwerking zeker aan bijdragen tijdens het voetbalfeest. Het is tevens ons doel om meer meiden te enthousiasmeren voor de voetbalsport, ook in de regio en binnen onze partnerclubs. Als we op die manier onze amateurpartner kunnen helpen, doen we dat graag.
Op zaterdag 12 juni zijn er speelsters van Sparta aanwezig om samen met de meiden uit Dames 1 van Sc Victoria’04 de deelnemers uit te dagen binnen het aanvallen, omschakelen en verdedigen.

Voetjebal Rijnmond

Ook zijn we trots om te vermelden dat Voetjebal Rijnmond vanaf juni op ons complex wekelijks lessen gaat aanbieden voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 5 jaar.
Het concept van Voetjebal past erg goed bij onze vereniging. De ouderbetrokkenheid is erg groot. Hierdoor is er een veilige omgeving gewaarborgd om je als kind te ontwikkelen en plezier te ervaren. Tot op heden, en dat zie je bij de meeste voetbalverenigingen, staan de ouders langs de kant en proberen vrijwilligers deze jongste jeugdleden uit te dagen. We geloven heel erg in het feit dat samen sporten en spelen erg belangrijk is voor zowel ouder als kind. Daarnaast zijn we van mening dat door actief mee te sporten de ouderbetrokkenheid omhoog gaat en we direct onze pedagogische visie kunnen uitdragen.

Mitchel van Gastel (eigenaar Voetjebal Rijnmond): ”Ons aanbod vond voorheen alleen in een binnenlocatie plaats. Vorig seizoen hebben we al 6 weken in de maanden juni en juli Voetjebal op het Gras aangeboden. We merkten dat Voetjeballen in de buitenlucht ook goed werd beleefd. Dit

seizoen zijn we noodgedwongen door de maatregelen eerder naar buiten gegaan. Ondanks dat het elke week weer spannend is wat het weer doet, is ook nu weer veel enthousiasme op de velden. Vanaf komend seizoen gaan we op het complex van Sc Victoria’04 een pilot draaien m.b.t. het concept Voetjebal op het Gras. Het zou fantastisch zijn als onze Voetjeballers zowel in de zaal als op het veld kunnen gaan genieten van de voetbalspellen.

Op zaterdag 12 juni kunnen alle kinderen in de leeftijd van 2 t/m 5 jaar alvast gratis een Voetjebal les ervaren.
Opgeven
Wil je meedoen met 1 van deze clinics, meld je dan aan d.m.v. het sturen van een mailtje naar erick.meerten@victoria04.nl


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl