Voetbalspektakel: Strijdvaardig MVV’27 in extremis langs koploper VFC (za)

Vlaardingen – Met een waar voetbalspektakel tussen koploper VFC (za) en MVV’27 werd er een dikke streep onder de voetballoze coronaperiode gezet.  De hervatting van de competitie in 3C tussen de twee hoogvliegers had alles wat een amateurvoetballiefhebber zich kon wensen. Strijd, techniek, vreugde en tragiek wisselde elkaar in hoog tempo af. En dit allemaal onder het toeziend oog van het massaal opgekomen publiek wat zich luidkeels liet horen.

Door: Mischa Keemink

Waar het VFC van het trainersduo Nasri/van Loenen de gedoodverfde favoriet leek kwamen de bezoekers met een grote dosis strijd in de 38ste minuut op voorsprong door een doelpunt van Rick Zwaard. Deze tussenstand bleek tevens de ruststand en na de thee ging VFC op jacht om de schade te repareren.

Veel publiek tijdens de regio-derby

Met goed combinatievoetbal hing de gelijkmaker voortdurend in de lucht maar  keer op keer bleek de robuuste verdediging van de Maaslanders een sta in de weg. Waar de Vlaardingers de druk steeds verder opvoerde zonder echt grote kansen te creëren ging MVV’27 steeds meer geloven in een stunt. Dit geloof werd pas in de 90ste minuut keihard onderuit gehaald toen invaller Vince Timmers na een goede actie de gelijkmaker binnenschoot. Ingegeven door een groot aantal ‘krampblessures’ bij de moegestreden Maaslanders werden er nog ruim zes minuten blessuretijd bijgeteld en leek de gelijkmaker een opmaak naar een winnende 2-1.

MVV’27 lijkt geknakt na de gelijkmaker van Vince Timmers

Niets leek echter minder waar toen MVV’27 diep in blessuretijd hun strijdvaardigheid zag worden beloond. Het was Cas van den Hoeven die uit een spaarzame counter met een uiterste krachtinspanning de winnende 1-2 binnen schoot en heel rood-wit deed opveren. Ondanks het verlies blijft VFC koploper met 22 uit 9. achtervolger Zuidland heeft theoretisch wel een punt meer.
MVV’27 maakt door de overwinning een reuzensprong en springt van plaats 10 naar 5.

We zijn weer begonnen……….

Blijdschap na de 1-2 van Cas van den Hoeven

De stand:

Foto’s: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl