SINT ANTHONIS – Eredivisionist ARBO Rotterdam / FAST heeft een feestelijk gestarte zondagmiddag niet met een overwinning kunnen bekronen. Onder het toeziend oog van de directeuren Dragan Culic en Elles Smoor van kersverse hoofdsponsor ARBO Rotterdam leed het team van trainer Ivo Martinovic een 1-3 nederlaag tegen Draisma Dynamo.

Terwijl het eredivisieteam zich voorbereidde in de wedstrijdhal werd op een andere plek in het complex aan de Remmensberg in Sint Anthonis het nieuwe sponsorcontract ondertekend. Directeur Culic die met ARBO Rotterdam official sponsor van Eredivisie voetbalclub Sparta is, sprak de wens uit dat de volleybalsters de prestatie van de Rotterdammers (3-0 winst op Willem II) zou evenaren.

Een overwinning gloorde alleen in de eerste sets van de wedstrijd. ARBO Rotterdam / FAST schoot ijverig uit de startblokken en nam een 6-2 voorsprong. Het verloor de grip op de wedstrijd en zag toe hoe de bezoekers de rollen omdraaiden en een lang gelijk opgaande strijd met 22-25 beslisten. Het publiek in de Activiahal schoof in de tweede set naar het puntje van de stoel. Het was ARBO Rotterdam / FAST dat met 27-25 op 1-1 kwam.
De thuisploeg wist de opsteker geen vervolg te geven. Draisma Dynamo bleek door de verloren set allerminst aangedaan en stevende steeds meer vastberaden op de overwinning af. Met tweemaal 18-25 liet het teleurgestelde ARBO Rotterdam / FAST met lege handen achter.

Trainer Ivo Martinovic prees het enthousiasme van zijn speelsters maar zag ook dat het spelniveau te wensen overliet. Draisma Dynamo profiteerde dankbaar van de fouten die ARBO Rotterdam / FAST maakte. “We hebben speelsters die allemaal potentie hebben, maar op momenten dat het bij hen niet loopt, zijn er te weinig wisselmogelijkheden.”
ARBO Rotterdam / FAST staat (door het oneven aantal teams in de Eredivisie) een speelvrijweekend te wachten. Op 21 november wordt de draad weer opgepakt met een thuiswedstrijd in Gennep tegen Team22.