Volleybal: Fenne Lommen aanwinst op liberopositie bij ARBO Rotterdam / FAST

Het samenstellen van de selectie lijkt eredivisionist ARBO Rotterdam / FAST een wekelijks feuilleton te worden.  Afgelopen weken berichtte de organisatie met roots in Noord Brabant en Limburg over een volgende aanwinst. Deze week maakt ARBO Rotterdam / FAST de komst van libero Fenne Lommen wereldkundig. De 25-jarige Limburgse woont en studeert in Nijmegen en komt over van tweede divisionist NSVV Heyendaal.

Bij de studentvolleybalvereniging speelde de in Broekhuizenvorst opgegroeide Fenne Lommen haar eerste volledige seizoen op de liberopositie. Voor haar overstap naar Heyendaal speelde zij als spelverdeelster voor Hovoc in het Limburgse Horst. “Ik heb ook als passer-loper en als diagonaal gespeeld”, zegt de libero die eerder uitkwam voor Brovoc (Broekhuizenvorst) en VC Meterik, “Ik wil me nu als libero op hoger niveau gaan ontwikkelen.”

De libero die aan de Radbouduniversiteit de master Geneeskunde volgt trainde afgelopen seizoen al regelmatig mee bij ARBO Rotterdam / FAST. “Ik kwam in contact via trainer Marinus Wouters (Heyendaal). Hij tipte de vorige trainer Ivo Martinovic”, zegt Fenne Lommen, die afgelopen jaar diverse wedstrijden in de Eredivisie bezocht. “Ik zag FAST al vaker via livestream spelen, maar zat ook vaak op de tribune bij de mannen van Numidia TopVolleybal Limburg waar mijn vriend speelt.” In het nieuwe seizoen zal hij het vaker zonder de support van zijn partner moeten doen.

De nieuwe libero proefde de laatste maanden de sfeer bij ARBO Rotterdam / FAST, en dat beviel haar. “De sfeer is prima en we kunnen van elkaar leren. Ik heb al het nodige opgestoken.” Leergierig als zij is, vervolgt Lommen: “Ook in het nieuwe seizoen ga ik veel leren, ik wil mezelf ontwikkelen als libero op eredivisieniveau.”

Met de komst van Fenne Lommen telt de selectie van ARBO Rotterdam / FAST tien speelsters. Komende weken worden nog enkele aanwinsten verwacht. Het FAST-feuilleton wordt vervolgd!

Foto:

Fenne Lommen komt voor de liberopositie naar ARBO Rotterdam / FAST. (Foto: Wouters Fotografie)


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl