Eredivisionist ARBO Rotterdam / FAST is back on track. De ploeg uit Gennep en Sint Anthonis zat een maand geleden op een doodspoor, maar heeft de weg naar boven inmiddels gevonden. Zondagmiddag liep het team van de trainers Jacek Ziemba en Josha Kailola bekerfinalist Booleans / VV Utrecht onder de voeten. Voor de derde keer in de laatste vier wedstrijden leverde de Limburgse-Brabantse dadendrang een gave driepunter op. Op de 3-0 overwinning (25-19, 25-18 en 25-15) viel niets af te dingen.

Van het weerzien met hun oud-ploeggenoten hadden de Utrechtse speelsters Susanne Kos en Lisa Kersten zich waarschijnlijk meer voorgesteld. In de twee eerdere ontmoetingen toonden zij weinig ontzag en trakteerde Utrecht ARBO Rotterdam / FAST steeds op een 3-1 nederlaag.  In Pica Mare was het tijd voor revanche.

De thuisclub troefde bekerfinalist Booleans / VV Utrecht vanaf de eerste set af. De bezoekers die zeker niet voor een plezierritje naar Noord-Limburg waren afgereisd werden aanvallend en blokkerend afgetroefd door ARBO Rotterdam /  FAST dat misschien wel de meest constante wedstrijd van het seizoen speelde. In twee aanvankelijk gelijk opgaande sets was ARBO Rotterdam / FAST rond de bigpoints het meest zelfverzekerd. Dat resulteerde na een 25-19 en 25-18 in een 2-0 voorsprong. Het enthousiasme en daadkracht van de Limburgs-Brabantse ploeg brak de moraal bij Booleans / VV Utrecht. Sneller dan de toeschouwers dachten dwong FAST de tegenstander in de derde set op de knieën. Een laatste stuiptrekking maakte dat de setstand een redelijk aanzien kreeg. Verder dan 25-15 liet de thuisploeg het niet komen.

De overwinning op Utrecht brengt ARBO Rotterdam / FAST weer op een plaats die recht geeft op de play offs om de titel. De ploeg uit Gennep en Sint Anthonis is na 22 wedstrijden negende met evenveel punten als concurrent Dynamo, dat een slechter setgemiddelde heeft. Om die plaats vast te houden dient ARBO Rotterdam /FAST te evenveel punten als Dynamo te behalen.
De eerste stap kan de ploeg dinsdag al zetten in de uitwedstrijd tegen Djopzz Regio Zwolle Volleybal. Het treffen tegen de nummer vier uit de Eredivisie begint om 19.45 uur.
Donderdag speelt ARBO Rotterdam / FAST de laatste wedstrijd in de reguliere competitie. Tegenstander in het Gennepse Pica Mare is dat hekkensluiter Lammerink Installatiegroep Set Up’65 uit Ootmarsum. De aanvang van deze thuiswedstrijd is 19.30 uur.