Voltallige bestuur VFC Vlaardingen stopt per direct

‘Onhoudbare situatie door gebrek aan vrijwilligers’

Gisteravond tijdens de buitengewone algemene ledenvergadering heeft het voltallige bestuur van VFC  besloten haar taken terug te geven aan de leden. Dit betekent dat het bestuur terugtreedt en vanaf dit moment demissionair is en er zal een nieuw bestuur gevormd moeten worden.

De lezing van het bestuur is:

“De buitengewone algemene ledenvergadering had tot doel om te komen tot concrete invulling van alle vrijwilligersvacatures. Helaas is dit niet gelukt, ondanks de positieve intentie bij de groep aanwezigen. Het aandeel ‘nieuwe mensen’ was simpelweg te klein.

Wij hebben de laatste maanden hard gewerkt om te komen tot een goede basis voor VFC en hebben de laatste weken veel gaten dichtgelopen als bestuursleden. Aangezien dit een onhoudbare situatie werd, was de buitengewone algemene ledenvergadering uitgeroepen, met één doel: het vullen van de vacatures.

Het bestuur is er niet voldoende in geslaagd de achterban te bereiken en te motiveren om te komen of om vrijwilligerstaken op te pakken. Dit betreuren wij enorm.
Naast het overlopen van verschillende bestuursleden is dit voor ons de belangrijkste reden om tot dit besluit te komen. Onze urgentie wordt kennelijk niet gevoeld of gedeeld door onze brede achterban.

Voor de periode die nu volgt zal het merendeel van de bestuursleden taken blijven uitvoeren die nodig zijn om de vereniging staande te houden. Nieuwe initiatieven zullen niet meer opgepakt worden.

Twee van de bestuursleden zullen per direct hun operationele taken neerleggen. Zij ronden af wat nog loopt en stoppen. Het gaat om Laurens Rijntalder en Wil van der Have.
Dit betekent dat Jeugdzaken en Seniorenzaken vanaf volgende week geen vertegenwoordiging meer hebben in het bestuur en dat die taken door de leden opgepakt moeten worden.

Belangrijkste hierin is dat het wedstrijdsecretariaat zaterdag gevuld wordt, anders is VFC dicht de komende zaterdagen en wordt er NIET gevoetbald.

Wij hebben het vertrouwen dat er nieuwe mensen opstaan en vanuit hun VFC hart aan de slag gaan om de basis te leggen voor de toekomst.

Wij willen iedereen die gisteravond aanwezig was en geprobeerd heeft met ons tot oplossingen te komen bedanken. Het was fijn om te zien dat er bij veel van jullie een geel-zwart hart is! Wij willen iedereen danken voor het vertrouwen in de afgelopen jaren.”

Bron: VFC Vlaardingen
Foto: Mischa Keemink

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl